Zo maakt u uw stookinstallatie winterklaar
informazout.jpg

Is uw stookinstallatie onderhouden, nagekeken en optimaal geregeld? Als u dat niet in de zomer hebt laten doen, is het nu een goed moment.

Hebt u de zomermaanden gebruikt om uw stookinstallatie te laten onderhouden en uw tank indien nodig te laten controleren? Een regelmatig onderhouden verwarmingsketel heeft een langere levensduur, levert een optimaal rendement en loopt minder kans op panne. De controle van de tank is belangrijk voor het milieu en om uw leverancier te laten weten dat hij mazout mag leveren.

Onderhoud verplicht

Het is niet alleen verplicht om uw stookolie-ketel jaarlijks te laten nakijken, dit nazicht moet bovendien door een erkend technicus gebeuren. Geen idee hoe u met zo’n expert in contact kunt komen? Dankzij de handige adressengids op informazout.be vindt u meteen een technicus bij u in de buurt.

Vergeet ook niet uw tank tijdig te laten controleren. De grootte en de plaats (onder- of bovengronds) bepalen of een tank moet worden gecontroleerd. Na een tankcontrole krijgt u een groen, oranje of rood kenplaatje. Dat betekent respectievelijk dat de tank mag worden bijgevuld, binnen de 6 maanden in goede staat moet worden gebracht of dat de dichtheid niet in orde is en dat het reservoir niet mag worden bijgevuld. Meer info op informazout.be.

Mazout Alerts

Maar van wanneer dateert de laatste controle al-weer? Geen zorgen, we maken het u graag makkelijk en zorgen ervoor dat u tijdig wordt verwittigd wanneer een onderhoudsbeurt nodig is. Onze Mazout Alerts-herinneringen zijn helemaal gratis. Al wat u moet doen, is de nodige informatie op de website informazout.be/nl/mazout-alerts invullen: datum laatste onderhoud installatie, datum laatste controle mazouttank en contactgegevens van uw installateur. De reminders worden u naar wens per sms en/of e-mail bezorgd.

Krijgt u graag ook voor het bijvullen van uw tank een herinnering? Dan kunt u kiezen voor de handige formule “Onderhoud & Controle en Bestel Alert”.

Zo gaat u te werk

Om te beginnen moeten de regelingsinstrumenten en de verwarmingsinstallatie goed op elkaar afgesteld zijn. Daarin kunt u zo ver gaan als u zelf wil. Als uw woning voorzien is van centrale verwarming met radiatoren, kunt u bijvoorbeeld opteren voor een eenvoudige energiezuinige regeling. Concreet betekent dat een programmeerbare kamerthermostaat in de zogenaamde referentieruimte (meestal de woonkamer), manuele kranen op de radiatoren in dezelfde ruimte en thermostaatkranen in de andere ruimten. Die stellen u in staat om bijvoorbeeld in slaapkamers de temperatuur wat lager te zetten.

Een klimaatregeling met buitensonde zet nog een stap verder naar extra comfort en energie-besparing. Met dit systeem wordt de temperatuur van uw verwarmingsketel automatisch aangepast aan de buitentemperatuur. Zo stookt u nooit te veel of te weinig in verhouding tot de gewenste binnentemperatuur.

En wat dacht u van een slimme thermostaat? Die bevat een zelflerende module. Op basis van de temperatuur buiten en het warmteverlies in uw woning, regelt hij de temperatuur na een tijdje helemaal zelfstandig.

’s Ochtends op werkdagen kunt u de verwarming een half uur voordat u opstaat op temperatuur laten komen, en een kwartier voordat u vertrekt weer op een lagere temperatuur zetten. Het is ook een goed idee om uw verwarming een half uur voor het thuiskomen te laten opspringen en een half uur voor het slapengaan te laten dalen naar de nachttemperatuur. Met elke graad minder bespaart u 7% op uw verbruik: dat voelt u dus direct in uw portefeuille.

>> Bestel nu gratis de Informazout brochure.

(jb/ml/ss) - Foto: Institut für Wärme und Oeltechnik - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok