Slim ingerichte keukens zijn de norm
dovy.jpg

Elektrische vouwliftdeuren, aan uw lengte aangepaste werkbladen, volledig uittrekbare binnenladen… Met deze slimme oplossingen maakt Dovy zijn keukens nog ergonomischer, praktischer en gebruiksvriendelijker.

Het merendeel van de klanten dat in een Dovy-toonzaal langskomt, vraagt om een ‘praktische’ keuken. Daarmee bedoelen ze: de dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals borden, kopjes, bestek, glazen en kommen moeten makkelijk bereikbaar zijn. En de inhoud van de keukenkasten moet in één oogopslag overzichtelijk zijn.

Mensen willen zich ook zo min mogelijk bukken om iets onderaan uit de kast te halen. Bovendien moet de keuken op werkhoogte en vooral ‘rugvriendelijk’ ingericht worden. En uiteraard moet er een maximum aan opbergruimte zijn. Een lange lijst met verlangens, maar Dovy komt hier met plezier aan tegemoet met tal van slimme oplossingen.

Optimale vrije hoofdruimte

Een keukenkast met elektrisch gestuurde vouw-liftdeuren zorgt voor optimale vrije hoofdruimte zodat de dagelijkse gebruiksvoorwerpen makkelijk uitneembaar zijn en dat zonder dat de keukendeuren in de weg zitten.

Laat maar draaien!

Hebt u een keuken in L-vorm of G-vorm? Dan zijn hoekkasten onvermijdelijk. Maar handig zijn ze niet altijd. Maak daarom gebruik van uitzwenkbare draaiplateaus. Dat zijn slimme hoekoplossingen om uw keuken tot in de kleinste hoekjes te benutten. Bij het openen van de hoekkast komen de potten en pannen automatisch naar u toe gedraaid. En dankzij de antislip-mat blijft de inhoud altijd mooi rechtop staan.

Volledig uittrekbare binnenladen

De inhoud van een kolomkast is in één oogopslag te zien dankzij de volledig uittrekbare binnenladen met glas aan de voorzijde. Dat is praktisch!

Hogere en diepere onderkasten

Aangezien bij Dovy alles tot op de millimeter op maat gemaakt wordt, kiest u best voor onderkasten die hoger en/of dieper zijn dan de standaardmaten, en dat in combinatie met een lagere sokkel. Zo krijgt u tot 20% meer opbergruimte binnenin en kan u twee legplanken in een onderkast voorzien. Diepere onderkasten hebben trouwens nog een bijkomend voordeel: ook het werkblad is dieper en dat levert bijkomende werkruimte op.

Vaatwasser op werkhoogte

Een vaatwasser die op de vloer staat, is minder handig. Tegenwoordig worden de meeste vaatwassers ingebouwd op werkhoogte. Dat is praktisch om de vaat in en uit te laden. En zo moet u zich nooit diep bukken om een bord helemaal onderaan en achteraan uit de machine te halen.

Werkblad aangepast aan uw lichaamslengte

Een essentieel onderdeel van een ergonomische keuken is een werkbladhoogte aangepast aan uw lengte. Hoe berekent u de ideale hoogte van een werkblad? Ga voor het werkblad staan met uw armen in een hoek van 90° (ellebogen in een haakse hoek gebogen, onderarmen horizontaal boven het werkblad). De afstand tussen de onderarmen en het werkblad moet 12 à 15 cm zijn.

>> Bestel nu gratis de Dovy brochure.

(jb/ml/ss) - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok