Nieuwbouw in retrostijl
12profel.jpg

Het verhaal achter een nieuwe woning met een klassiek cachet en Profel-ramen.

De woning van Eddy Claeys en Anja Van Waeyenberghe werd in 2012 opgeleverd. De voormalige aannemer uit Sint-Laureins, gespecialiseerd in dak- en torenwerken, koos voor een retrostijl met een voorgevel in baksteen en een gekaleide achtergevel. Na 35 jaar in het aannemersvak besloot Claeys voor de eerste keer het werk door anderen te laten doen. Alleen het fraaie pannendak is deels zijn eigen werk.

Voor hun ramen deden Eddy en Anja een beroep op Frank Blondeel van Ramen Blondeel, een Profel Expert. Eddy is iemand die goed weet wat hij wil. Niet alleen bouwde en renoveerde hij al heel wat panden voor andere gezinnen, ook in het bouwen voor zijn gezin is hij niet aan zijn proefstuk toe. “Dit is al ons derde huis”, zegt hij als we aan de keukentafel plaatsnemen. Het vorige had houten geschilderde ramen met kleine venstertjes. Niet erg handig in het onderhoud, vond Anja. Aluminium ramen zijn veel gemakkelijker in onderhoud. En de staal-look waarvoor we hebben geopteerd past goed bij de stijl van ons huis.”

De keuze voor Profel en Ramen Blondeel was snel gemaakt voor Eddy. “Frank woont in mijn buurt en staat bekend als een eerlijk en betrouwbaar man. Ik heb zelfs geen tweede prijs gevraagd bij een concurrent.”

Snelheid

De Profel ramen van Eddy en Anja vormen de perfecte combinatie tussen retrolook en modern comfort. Voor dit project werd gekozen voor een combinatie van de klassieke afgeschuinde raamvleugels Strato en Ferro: strakke raamvleugels met opstaande lip die refereren aan de stalen profielen van vroeger. Grote raamvlakken worden geritmeerd met kleinere raampjes bovenin voor een authentiek gevoel, terwijl de ramen toch makkelijk schoon te maken zijn.

Belangrijk voor Eddy en Anja was dat de ramen snel konden geleverd worden: op minder dan 8 weken na het ondertekenen van de offerte stonden ze erin. Het koppel is tevreden over de kwaliteit, de afwerkingsgraad, de plaatsing en het advies. Eddy blikt terug: “We wisten niet goed welke siliconen te kiezen voor de buitenafwerking. Ik dacht aan de kleur van de buitenmuur, maar Frank heeft me geadviseerd om de kleur van de ramen te gebruiken. Iets waar ik achteraf heel tevreden over ben, ook omdat de dichting perfect is uitgevoerd. Ik heb de man die dat is komen doen trouwens ook gevraagd om mijn topgevels en pannen te dichten.”

Profel Expert Blondeel

Frank Blondeel studeerde houtbewerking en leerde de finesses van het vak bij een schrijnwerker. Later schoolde hij zich om tot informaticus maar hij bleef in bijberoep ramen en deuren plaatsen. Uiteindelijk maakte hij in 2000 zijn droom waar en richtte een eigen bedrijf op. “We hebben een fantastische ploeg plaatsers die supersnel, netjes en zeer zorgvuldig te werk gaan”, zegt hij. “Maar zij kunnen enkel zo vlot werken omdat onze binnendienst alles perfect voorbereidt en plant. En uiteraard begint het bij een goede opmeting en duidelijke communicatie met de klant.”

Waarom koos Frank exclusief voor Profel? “Het begon allemaal met een demohoek die ik bij een vriend in hand kreeg. Je weet wel, zo’n stuk van een raamkozijn. Ik zag en voelde direct dat het goed was: mooi afgewerkt, het verstek heel netjes gedaan en ook een bepaald gewicht dat duidt op degelijke kwaliteit. (Verstek is de plaats waar 2 raamprofielen met elkaar worden verbonden.) En toen wist ik nog niet dat het Noord-Limburgse Profel ongeveer alles volledig zelf maakt, van ruwe grondstof tot afgewerkt product. Profel neemt altijd de totale verantwoordelijkheid. Loopt er onverhoopt toch ergens iets fout in het proces, dan lossen ze het probleem direct op.”

Een ander voordeel is dat Profel niet alleen aluminium aanbiedt, maar ook hout en PVC. “Met Profel heb ik in de industrie een bedrijf gevonden dat dezelfde kwaliteit maakt als wanneer ik het zelf zou doen. Alleen kan je als klein bedrijf nooit dergelijke kwaliteit en variatie bieden voor deze prijzen.”

Hoe onderscheidt Blondeel zich van de concurrentie? “Ik wil dat mensen mij altijd zien als een correct en eerlijk persoon. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten precies weten waaraan ze zich kunnen verwachten. Door die grote duidelijkheid en door onze perfecte planning moeten wij nooit iemand teleurstellen. Ik durf zeggen dat wij in 97% van de gevallen de ramen op de afgesproken dag installeren.”

>> Bestel nu gratis de Profel brochure.

(jb/ml/ss) - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok