Nieuw: Ecoon-dakelementen met verhoogd akoestisch comfort
unilin18.jpg

De Ecoon-dakelementen van UNILIN hebben er een broertje bij: het ES Comfort dakelement met nog betere akoestische en thermische prestaties. Jeroen Vandermarliere is de eerste bouwheer die ze - tot zijn tevredenheid - op zijn woning heeft liggen.

Sint-Laureins is een rustige gemeente op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Nederland. Maar amper een paar kilometer verder ligt de drukke N49 en ook door de straat van Jeroen Vandermarliere rijden nogal wat vrachtwagens en tractoren. Reden genoeg voor Jeroen om op zoek te gaan naar de beste oplossing op het gebied van geluidsisolatie.

“Toen we in ons rijhuis kwamen wonen, was het dak niet geïsoleerd en het onderdak versleten. Zo hebben we hier een tijdje geleefd, maar we hoorden gewoon alles door het dak heen, zelfs tot in de woonkamer. Nu we sinds afgelopen zomer een nieuw dak hebben, horen we nauwelijks nog iets. En dat is belangrijk, want we willen van de zolder een slaapkamer maken.”

Jeroen gaat verder: “Ik overwoog eerst om een nieuw onderdak en isolatie aan te laten brengen, maar de Ecoon-dakelementen spraken me meer aan: het is een alles-in-een oplossing waarbij je meteen een dak hebt én de binnenafwerking. We kozen voor de afwerking met gipskarton zodat we alleen maar hoefden te plamuren en schilderen. Het alternatief is een nieuw dak laten leggen, isoleren en bezetten: dat is toch beduidend meer werk en het kost veel meer tijd.”

Dakdekker Andy Van De Veire stelde de nieuwste telg van de Ecoon-familie voor: ES Comfort. Die biedt niet alleen superieure prestaties op het gebied van geluidsisolatie, maar ook op het gebied van thermische isolatie. Mooi meegenomen, want een ongeïsoleerd dak is goed voor ongeveer een derde van de warmteverliezen van een huis. “Dat kan kloppen,” zegt Jeroen. “We hebben dit jaar al geld teruggetrokken van ons gasverbruik. En afgelopen winter viel het me ook op dat de sneeuw op het dak bleef liggen, terwijl die vroeger gewoon meteen wegsmolt. Over geld gesproken: voor onze dakisolsatie hebben we ook nog premies gekregen van Electrabel en Eandis.”

In de Ecoon ES Comfort dakelementen liet Jeroen een paar Velux-ramen aanbrengen, zodat de zolder nu ook baadt in het licht. De oude pannen haalde Jeroen zelf van het dak en legde hij achteraf met hulp van de dakdekker terug. Het leggen van de op maat gemaakte dakelementen zelf was op een paar dagen gebeurd. Jeroen is tevreden over zijn dakelementen. “Het is een snelle, efficiënte en tijdbesparende oplossing. Ik ben ook heel blij dat we voor de grootst beschikbare isolatiedikte hebben gekozen. Als je je dak laat isoleren, moet je het volgens mij meteen goed doen. Dus liever volgens de normen van de toekomst dan volgens die die vandaag gelden.”

All-in-one dakisolatie-oplossing

Ecoon-dakelementen zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, dampscherm, kepers, onderdak en binnenafwerking combineren in één kwalitatief en performant all-in-one bouwconcept voor hellende daken met gordingen.

Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten bieden Ecoondakelementen een oplossing die beantwoordt aan alle eisen op het gebied van energie-efficiëntie. Zo koppel je uitmuntende isolatieprestaties aan aangenaam wooncomfort.

Afgewerkt in maximum 5 dagen

Ecoon-dakelementen zijn efficiënt: waar het timmeren van een traditionele dakconstructie al gauw enkele weken in beslag neemt, is een doorsnee dak van 150 m2 met dakelementen wind-en waterdicht, optimaal luchtdicht geïsoleerd én afgewerkt in maximaal 5 dagen.

Binnenafwerking naar keuze

UNILIN heeft een brede waaier aan zichtzijdes voor Ecoon-dakelementen. Met Impresse en Exprim biedt UNILIN een esthetische oplossing om de leef- of zolderruimte in één handomdraai te isoleren én af te werken, met naar keuze echt hout, houtfolie, houtspaanplaat, OSB, gipsvezel en gipskarton.

>> Bestel nu gratis de UNILIN brochure.

(jb/ml/ss) - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2018

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok