Immobel ontwikkelt project O’Sea in Oostende
immobel.jpg

“Immobel, opgericht in 1863, is de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar van België. In een samenwerkingsverband met Solidariteit voor het Gezin bouwt Immobel in het project O’Sea kwalitatief hoogstaande assistentiewoningen in Oostende. De locatie is subliem: 30 meter van de zeedijk, strand, winkels en horeca. Eind 2018 is de oplevering van de eerste fase voorzien,” opent Karim Zouaoui, Head of Business Development bij Immobel.

“Vooraleer assistentiewoningen te bouwen, hebben wij lang nagedacht over het concept en de ligging. Als we iets doen, willen we het goed doen. Wij zoeken altijd naar prime locations en dat we voor de kust en Oostende kozen, is een evidentie. De kust blijft een aantrekkingspool, steeds meer senioren willen er genieten van hun welverdiend pensioen. De vergrijzing vraagt er om erkende assistentiewoningen met alle mogelijke voorzieningen en daar werken wij graag aan mee.”

Gemengd project

“De assistentiewoningen met een bovengemiddelde afwerking maken deel uit van het project O’Sea waar we ook appartementen en gezellige gezinswoningen zullen bouwen. Op die manier ontstaat er een mix van diverse bewoners, jong en oud gezellig bij elkaar, wat bijdraagt tot de in de stad. Met een gemeenschappelijk tuin en een stijlvolle beschikt O’Sea ook over een sociaal trefpunt in de eigen omgeving.”

Professionele uitbating

“Zoals gezegd: de assistentiewoningen worden uitgebaat door Solidariteit voor het Gezin, een ervaren en professionele organisatie met meer dan 5.700 medewerkers en 1.500 vrijwilligers. Op die manier zijn bewoners verzekerd van een hoogkwalitatief dienstenpakket en een uitstekende medische bijstand, en alle andere mogelijke diensten op maat. Solidariteit voor het Gezin beschikt bovendien over een aantal rusthuizen in de buurt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen bewoners onmiddellijk in een van deze rusthuizen terecht, zonder op een wachtlijst te komen.”

Fiscale voordelen

“Een investering in een van onze erkende assistentiewoningen is om meerdere redenen een meer dan rendabele keuze, de overheid schenkt je immers een aanzienlijk fiscaal voordeel. Zo geniet je van een btw-tarief van 12% in plaats van de normale 21%. En je betaalt geen onroerende voorheffing. Dankzij het netwerk van Solidariteit voor het Gezin ben je ook verzekerd van de verhuur van jouw assistentiewoning.

Vanzelfsprekend kan je ook zelf in een assistentiewoning trekken, meteen of later. Meer dan ooit zijn assistentiewoningen een veilige en zekere belegging. De toenemende vraag van senioren naar assistentiewoningen gekoppeld aan een prachtige ligging aan zee maakt van O’Sea een uniek woonproject in de koningin der badsteden,” besluit Karim Zouaoui.

Met medewerking van Immobel.

(km/br/bv) - Dossier Investeren in Vastgoed 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok