Iconisch woonproject in een groene stadsomgeving
vivid.jpg

Voor wie op zoek is naar een nieuwe thuis of een slimme investering in het centrum van Leuven biedt AG Residential een buitenkans met het woonproject VIVID. De site omvat enerzijds 89 appartementen en 6 handelspanden, en anderzijds 55 erkende assistentiewoningen: VIVID+.

Het project biedt het beste van twee werelden: de gezellige drukte van de stad en de groene omgeving van het park Tweewaters, aan de rivieren Vunt en Dijle. 

“Het ontwerp van architectenbureau XDGA en landschapsarchitect Bas Smets zet maximaal in op zowel comfort als genieten van het omliggende park,” vertelt Carine Van Beneden, projectverantwoordelijke 2W Leuven. “Het gebouw is zo geconcipieerd dat de lichtinval en het zicht op park en water maximaal benut worden. Niveauverschillen en oevers met waterplanten zorgen voor een boeiende parkomgeving.”

Parkgevel met zonneterrassen

De gevels op de lange zijden van VIVID worden trapsgewijs opgebouwd met ruime terrassen aan de parkkant. Deze variatie zorgt voor een levendige mix van ruimtes en bewoners.

Via kamerbrede schuiframen lopen de terras- sen volledig door in de woonruimte. Dit vervaagt de grens tussen buiten en binnen, geeft bijkomende leefruimte en creëert een extra gevoel van openheid naar het park.

Aantrekkelijk voor een breed doelpubliek

De variatie aan appartementen maakt wonen in VIVID aantrekkelijk voor een breed doelpubliek: alleenstaanden, koppels en gezinnen. Er is keuze tussen woningen met 1, 2 of 3 slaapkamers, met elk een zuidgericht terras. In alle appartementen heeft de leefruimte een minimumbreedte van maar liefst zes meter. Op de vijfde verdieping bevinden zich exclusieve penthouses met extra hoge plafonds en bijkomende lichtinval, royale ruimtes en een wijds uitzicht op het park.

Voor alle appartementen gebeurt de afwerking in hoogwaardige, duurzame materialen met oog voor detail. Naast de schuifpanelen aan de parkzijde springt de bekleding in geglazuurde tegels op de andere gevels in het oog.

VIVID+: erkende assistentiewoningen met een plus

VIVID+ bevindt zich aan de oostgevel van het gebouw aan de oever van de Dijle. VIVID+ biedt naast professionele zorg ook een aangename woonomgeving en een ruime keuze uit verschillende woningtypes. Er zijn zelfs een aantal zeer luxe-assistentiewoningen van circa 95m2.

Perfecte ontsluiting

“Vanuit VIVID ben je zo in het centrum van Leuven of aan het station,” legt Carine Van Beneden uit. “Op de begane grond zijn er twee doorsteken voorzien. Zo fiets of wandel je vlot vanuit het park, via een autoluwe straat, naar de hoofdingang van het gebouw. Deze corridors zijn betegeld in een zacht groen, als visuele link met de nabijheid van het park. Fiets- en wandelpaden, met bruggetjes over het water, leiden van het project naar de binnenstad.”

Met medewerking van AG Residential.

(km/br/rvdb/bv) - Dossier: Investeren in Vastgoed 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok