Hoe uw woning efficiënt verwarmen met gas?
daikin.jpg

De keuze van de juiste verwarmingsketel is er één voor 15 à 25 jaar, een periode waarin de brandstofprijzen ongetwijfeld zullen stijgen. Het is dus verstandig om te zoeken naar het meest efficiënte verwarmingssysteem, dat het best aansluit op de behoeften van uw woning.

De efficiënte Daikin condenserende gaswandketel

Daikin maakt het makkelijk om te kiezen: Daikin gascondensatiesystemen zijn ontwikkeld en ver-vaardigd volgens de meest recente verbrandings-en thermische technologieën. Ze zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden, en bieden een excellente energie-efficiëntie. Kiezen voor een Daikin condenserende gasketel is kiezen voor het milieu én uw portefeuille, omdat een lager ener-gieverbruik resulteert in lagere verwarmingskos-ten, een beperkter gebruik van energiebronnen en een verlaging van de CO2-uitstoot. Het is in alle opzichten de juiste beslissing.

Wat is condensatie-technologie?

Moderne condensatietechnologie zet brandstof om in bruikbare warmte, en dat nagenoeg zonder verlies. In gascondensatieketels worden de warme rookgassen in contact gebracht met koud water voordat ze worden afgevoerd. Zo wordt de stoom uit de rookgassen in vloeistof omgezet. Dit proces noemt men condensatie. De energie die hierbij gegenereerd wordt, wordt gebruikt als verwar-mingsenergie. Daardoor behalen deze ketels een rendement tot 110%.

Bespaar op uw energiefactuur

Bij conventionele combiketels wordt de energie die in de waterdamp zit mee afgevoerd met de rook-gassen. Hierdoor gaat heel wat verbrande energie nutteloos verloren en daalt het rendement tot 93%. Dankzij het hogere rendement van een nieuwe gascondensatieketel kan een gezin met een gemid-deld jaarlijks verbruik van 17.000 kWh elk jaar zo’n € 152 besparen op zijn energiefactuur!

Nieuwe installatie zonder breekwerken

Een oude gasketel vervangen door een nieuw toestel is eenvoudiger dan u denkt en kan zon-der breekwerken. De Daikin verwarmingsketels kunnen namelijk zonder probleem aangesloten worden op de bestaande leidingen en radiatoren. Nadien geniet u gegarandeerd van het meest milieu-en energievriendelijke verwarmingscomfort.

Optimalisatie met zonne-energie

De condenserende gaswandketels van Daikin dra-gen het energielabel A en zijn uitgerust met een intelligente controller die automatisch de warmte-productie van de ketel bijstelt om het rendement verder te optimaliseren. Door zonnepanelen toe te voegen aan het systeem, verhoogt u uw energie-rendement en bespaart u extra op de productie van warm water. Door de uiterst hoge efficiëntie van zonnepanelen wordt er op piekmomenten 80% van de zonne-energie omgezet in bruikbare warmte. De zonnepanelen en de gasketel vullen elkaar perfect aan. Ook als u de zonne-installatie niet meteen wil installeren, kan dat later nog snel en probleemloos gebeuren.

Slimme bediening

Behalve intelligent, efficiënt en zuinig zijn deze gascondensatieketels ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Met de applicatie Daikin Communication Gateway kan u op elk moment en ook vanop afstand via uw smartphone de status en het verbruik van uw gasketel controleren en regelen.

De nieuwe Daikin gascondensatieketel in een notendop:

  • 2 modellen: enkel verwarming (D2CND) of verwarming en productie van sanitair warm water (D2TND)
  • 5 vermogens
  • Energielabel A voor verwarming en sanitair warm water
  • Kan op vloerverwarming en/of radiatoren aangesloten worden
  • Kan op zonnepanelen aangesloten worden
  • Zeer compacte afmetingen (590 mm H x 400 mm B x 256 mm D)
  • Geschikt voor rijk en arm aardgas én voor propaan
  • Mooi design die plaatsing in keuken of bad-kamer toelaat
  • Eenvoudige en intuïtieve bediening
  • Mogelijkheid voor besturing via smartphone (iOS en Android)

>> Bestel nu gratis de Daikin brochure.

(jb/ml/ss) - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok