Geruwd hout in combinatie met stoere kastdeuren: chic en trendy!
12-dovy.jpg

Dat Dovy regelmatig innoveert en de laatste tendensen in de keukensector op de voet volgt, dat wist je al. Maar wist je ook dat de kwaliteit nog steeds verbetert, dankzij nieuwe mogelijkheden en machines? Kastdeuren in 24 mm dikte en nieuwe technieken doen dit najaar hun intrede.

Bij Dovy is goede kwaliteit standaard. Voor de afwerking van de kasten gebruikt Dovy steeds de beste kwaliteit van materialen. Voor een Dovykast worden altijd meubelpanelen gebruikt met een densiteit van 740 kg/m3. Dat is de hoogste densiteit die er op de markt beschikbaar is. De binnenkant van de kasten wordt altijd afgewerkt in glanzend laminaat, waardoor de kasten heel makkelijk te onderhouden zijn. Dovy gebruikt enkel de beste scharnieren en lades van Blum zodat de kastdeuren eerst afremmen en dan pas zachtjes dichtgaan. En zo zijn er nog vele voorbeelden op te noemen van de superieure kwaliteit van materialen die Dovy gebruikt voor de afwerking van zijn kasten.

Een Dovykast bestaat uit een corpus met zijwanden van 18 mm, een achterwand van 10 mm, legplanken van 18 mm en kastdeuren van 20 mm dik. Al jarenlang hanteert Dovy deze norm omdat we uit ervaring weten dat keukenkasten die op die manier gemaakt worden, heel stevig en robuust zijn en zorgen voor jarenlang keukenplezier.

Nu ook kastdeuren in 24 mm dikte

Als er nieuwe en betere materialen op de markt komen, dan worden die eerst grondig getest bij Dovy. Als ze goed bevonden worden, dan bekijkt de directie samen met de productieafdeling en het ingenieursteam hoe deze nieuwe materialen geïntegreerd kunnen worden in het bestaande machinepark en productieproces. Niet lang daarna komen deze nieuwe materialen in de Dovytoonzalen en later in jouw nieuwe keuken terecht.

In het voorjaar van 2017 maakten we kennis met een exclusieve machine die kastdeuren in 24 mm dikte kan maken. Dat trok onmiddellijk de aandacht. De directie kocht de machine in het buitenland aan en integreerde ze in het bestaande hoogtechnologische machinepark. Testen werden uitgevoerd en goed bevonden. In het najaar kan Dovy dan ook uitpakken met deze innovatie.

Een Dovykast zal vanaf nu ook beschikbaar zijn met kastdeuren van 24 mm dik. De corpusdikte wordt behouden. Het uitzicht van een keuken met kastdeuren van 24 mm dik is veel robuuster. Zo’n keuken ziet er niet alleen heel stevig uit, ze is het ook werkelijk! En dikkere, zwaardere kastdeuren vragen nog steviger scharnieren van Blum en een nog steviger afwerking. De kwaliteit – die voorheen al optimaal was – is dus nog verbeterd. Dovy doet er alles aan om de klant tevreden te stellen en geeft je droomkeuken op die manier een nog langere levensduur.

Combinatie met hout

Een witte keuken wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met hout om een warme sfeer op te roepen in de keuken. Meer en meer wordt gebruik gemaakt van eik of fineer eik voor een lange kastenwand. Klassieke eik wordt al eeuwenlang gebruikt voor keukenmeubelen omwille van zijn sterkte, taaiheid en hardheid. Eik is één van de meest duurzame houtsoorten. De kleur is lichtbruin en kan vernist worden, gebeitst of gelakt.

Fineer is een dun laagje hout dat gekleefd wordt op een stabiele meubelplaat. Op die manier kan een meubel veel goedkoper geproduceerd worden. Als het goed is gedaan, kunt u een meubel met fineer niet of nauwelijks onderscheiden van een meubel dat volledig uit massief hout bestaat. Het voordeel van fineereik is niet alleen het verschil in prijs met massieve eik. Massief hout kan immers, onder invloed van wisselende luchtvochtigheid, krom trekken. Bij fineer is dat niet het geval.

Exclusief bij Dovy : scarved oak

Dit najaar doet ‘scarved oak’ zijn intrede bij Dovy. ‘Scarved oak’ is een techniek die wordt toegepast op fineereik en dit op alle kleuren in het gamma, zowel bij gebeitste als bij gelakte kleuren. Bij het toepassen van de ‘scarved oak’-techniek worden er horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar maar praktisch niet voelbaar zijn. Deze bewerking geeft de keukendeur een verweerd uitzicht, heel chic en trendy in combinatie met witte keukenkasten in 24mm dikte.

>> Bestel nu gratis de Dovy brochure.

(jb/ml/ss) - Foto: Dovy - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok