Energiezuinig, gezond én comfortabel BEN-wonen
12renson.jpg

Hedendaags én energiezuinig bouwen gaan perfect hand in hand. In deze moderne nieuwbouwwoning matchen duurzame en energiezuinige technieken perfect met een strak interieur, grote glaspartijen en een comfortabel en gezond binnenklimaat.

De bewoners van deze nieuwbouwwoning hadden niet alleen architecturaal een duidelijk beeld van hoe hun nieuwe thuis er moest uit zien: strak en modern. Ze wilden ook en vooral comfortabel en gezond kunnen wonen. “We willen ons thuis met het hele gezin in de eerste plaats goed in ons vel voelen,” leggen ze uit. “We kozen voor grote raampartijen om van voldoende daglicht te kunnen genieten, maar lieten ons ook grondig informeren over hoe je de temperatuur en luchtkwaliteit het makkelijkst onder controle kan houden, zonder dat je energiefactuur de pan uit swingt.”

Aangename binnentemperatuur, het hele jaar rond

Het resultaat is een lichte en luchtige woning, waar gelukkig ook al vanaf het eerste ontwerp aan zonwering gedacht werd. Door de zon tegen te houden nog voor die het glas bereikt, voorkom je dat het binnen al snel te warm wordt: “De buitendoekzonwering van Renson bewees al volop z’n nut tijdens de eerste zomer die we in ons nieuwe huis doorbrachten. Met de screens naar beneden, blijft de binnentemperatuur ook op warme dagen aangenaam, zelfs zonder airco. En daarmee besparen we natuurlijk heel wat op onze energiefactuur. Tegelijkertijd blijft het zicht op de tuin wel behouden, dankzij de transparantie van de screens. Door ’s avonds extra grote stromen frissere lucht binnen te laten via beveiligde raamroosters, kunnen we ons huis zelfs nog extra gratis koelen in de zomer.”

Ventilatie: meer dan gezonde lucht in huis

Ook wat de ventilatie betreft hadden deze bouwers een duidelijk doel voor ogen: energiezuinigheid en hernieuwbare energie stonden hoog op het verlanglijstje. “We hoorden over het E+ ventilatiesysteem van Renson dat energie kon recupereren uit de vervuilde binnenlucht die het afvoert. Na de eerste uitleg die we kregen over dit slimme systeem, waren we er meteen voor gewonnen. Zowel het sanitair warm water als de vloerverwarming in huis worden nu gevoed door de warmtepomp en het boilervat die in de ventilatie-unit ingebouwd zitten. Bovendien wordt de ventilatie volledig afgestemd op ons leefpatroon. Ook hier besparen we dus heel wat op ons energieverbruik.”

Verkwikkende nachtrust

Omdat ook in de slaapkamers de vervuilde binnenlucht afgevoerd wordt door het ventilatiesysteem, blijft het CO2-gehalte daar ’s nachts altijd binnen de perken. En dat leidt ontegensprekelijk tot een betere nachtrust, beamen de bewoners: “Geen muffe geurtjes ’s morgens en altijd voldoende verse lucht… het is een verademing.”

Slim ventileren en verwarmen met hernieuwbare energie.

Systeem E+ van Renson combineert Invisivent raamverluchting voor de toevoer van verse lucht met de Endura ventilatie-unit. Die brengt met zijn ingebouwde warmtepomp de afgevoerde ventilatielucht gemengd met buitenlucht op een hoger, bruikbaar temperatuurniveau voor vloerverwarming of laagtemperatuurverwarming. Daarnaast kan die duurzaam opgewekte energie ook dienen om het sanitair warm water in het geïntegreerde boilervat (300 l) op te warmen. De Endura wordt steeds in hybride opgesteld met een externe verwarmingsketel. Die dient als back-up om ten allen tijde aan de warmtebehoefte te kunnen voldoen.

Meer info: www.renson.be

>> Bestel nu gratis de Renson brochure.

(jb/ml/ss) - Bron: Dossier Bouwen en Renoveren 2017

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok