Praktische tips voor een succesvolle verhuis
verhuis.jpg

Bij een verhuis komt heel wat kijken. Wanneer doe je wat? Hoe moet je inpakken? Hoe vind je de juiste verhuisfirma. Tijd voor antwoorden op al je vragen omtrent verhuizen.

Wat en wanneer?

De effectieve verhuis duurt meestal een dag of twee, maar helaas komt er veel meer bij kijken. Denk op tijd na hoe je jouw spullen gaat verhuizen. Regel op tijd (drie maanden vooraf) een verhuisfirma of bestelwagen. Ben je huurder? Stuur een aangetekende brief naar de eigenaar van je huurwoning of –appartement om de huur op te zeggen. Anders ben je straks dubbel aan het betalen.

Ook een maand, een week en een dag op voorhand moet je heel wat doen. Benieuwd naar wat je allemaal moet doen en wanneer? Lees dan het artikel: Het stappenplan voor verhuizen.

Dozen inpakken

Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel spullen je hebt? Wedden dat je die niet op één dag kunt verhuizen. Begin dus tijdig met inpakken. Pak elke dag een beetje in. Op die manier verspreid je het werk. Begin natuurlijk met de spullen die je het minst gebruikt.

Pak alles veilig in. Stop kranten in de dozen met breekbare spullen om breuken te voorkomen. Plak alles ook goed dicht. Het zou zonde zijn moesten de spullen in de nieuwe woonst gebroken aankomen.

Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximum 20 kg), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Duid ook de boven- en onderkant van de doos aan.

Schrijf altijd op de dozen wat er precies in zit. Je pakt best kamer per kamer in. Makkelijk bij het uitpakken.

Zwart verhuizen

Moet je de spullen enkele kilometers verhuizen? Doe dan een beroep op een erkende verhuisfirma. Die vind je bij de Belgische Kamer der Verhuizers. Voordeel: je spullen blijven heel. Loopt het toch mis? Eventuele schade wordt terugbetaald. Daarnaast blijft je planning gewaarborgd. Er verdwijnen geen zaken en er wordt niet geknoeid met de verpakking. Nadeel: het is kostelijk.

Wat je nooit moet doen, is verhuizen in het zwart. Word je betrapt dan volgt gerechtelijke vervolging. Hierbij kun je een boete krijgen tot € 12 500 en mogelijk zelfs een gevangenisstraf. Indien er iets gebeurt met de zwartwerker, moet jij een hoge schadevergoeding betalen. Ook ben jij verantwoordelijk voor mogelijke schade aan de omgeving of gebouwen.

(tv) - Met dank aan Habitos.be

Label: Planner

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok