Opgeruimd? 5 tips voor een succesvolle rommelmarkt
rommelmarkt.jpg

Klaar met de grote voorjaarsschoonmaak? Good job! Dan moet je enkel nog een oplossing vinden voor alle rommel die je niet meer wilt bijhouden. De kringloopwinkel of het containerpark, zegt u? Oké, maar voor de spullen die je niet zomaar gratis en voor niks wil wegwerken is er nog een oplossing: de rommelmarkt!

Met deze 5 tips wordt je eerste rommelmarktervaring een succes!

1. De juiste rommelmarkt

Net zoals bij wijn en wielerkoersen is er een groot verschil tussen de ene rommelmarkt en de andere. Een eerste editie met een teleurstellende opkomst of een succesmarkt met een horde trouwe bezoekers: kies de rommelmarkt van een lokaal verankerde organisatie die al enkele jaren achter de rug heeft. Zo ben je zeker van een groot aantal potentiële kopers.

2. Vroeg uit de veren

Rommelmarkten zijn voor vroege vogels. Hou dus nooit rekening met het startuur dat op flyers staat, maar ga opbouwen van zodra dat mag van de organisatie. Je schoonheidsslaapje schiet er bij in, maar die eerste uren van de markt zijn zoals een zaterdagnamiddag in de supermarkt. En denk eraan: veel volk betekent veel verkopen!

3. Het spel van afdingen

Op je spullen een prijsetiket plakken is niet nodig. Het kan bezoekers zelfs afschrikken als ze je kraam op het eerste gezicht te duur vinden. Het is belangrijk om goed te weten hoeveel jij voor bepaalde dingen wil krijgen. Zeg aan de koper een bedrag dat hoger ligt en geef hem de kans af te dingen. Zo blijf je allebei achter met een goed gevoel.

4. Alles uit de kast

Stal al je spullen mooi uit. Ben je te lui en moeten bezoekers maar rommelen in je dozen? Dan zal je dat merken aan je verkoop. Maak het geïnteresseerden gemakkelijk om verleid te worden. Spreek hen aan, wijs hen op gelijkaardige artikels en stel een pakketprijs voor.

5. Raindrops keep falling on my head …

Parasols, partytents, plastic zeilen … Laat een doorgewinterde rommelmarktverkoper je dit advies geven: blijf thuis als het regent, zeker als het ook erg waait. Je ziet je partytent liever niet de lucht in gaan. En vooral: je spullen verliezen waarde zodra ze nat worden. Het inschrijvingsgeld dat je al stortte aan de organisator van de rommelmarkt, haal je er moeilijk of niet meer uit.

(sdc) - Bron: Pv.be / Oneworld.nl

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok