Op welke premies heb je recht bij een verbouwing?
premies-verbouwen.jpg

Er bestaan verschillende premies en tegemoetkomingen voor de renovatie van een woning. Hiermee wil de overheid zoveel mogelijk mensen de kans geven op een eigen woning te kopen en te verbouwen.

Op verschillende niveaus zijn er verschillende soorten premies of tegemoetkomingen. Ook je netbeheerder kan je een premie of tussenkomst aanbieden.

Federale maatregelen

Op federaal vlak is er overeengekomen dat voor renovaties, en bij sloop en heropbouw, je maar 6% in plaats van 21% betaalt. Voor dakisolatie en brand- en diefstalpreventie wordt een belastingvermindering voorzien. Daarnaast is er ook een tussenkomst voor het Stookoliefonds.

Premies in Vlaanderen

Het Vlaams Gewest voorziet heel wat premies, zoals de renovatiepremie, de verbeteringspremie, de aanpassingspremie, de onderhoudspremie en de restauratiepremie. Daarnaast voorziet Vlaanderen een aanvullende premie voor dakisolatie en heel wat groene maatregelen (groenestroomcertificatien, korting OV bij energiezuinige woningen, …). Ten slotte kan je – onder bepaalde voorwaarden - ook bij Vlaanderen aankloppen voor verlaagde registratierechten.

Premies Vlaamse netbeheerders

Voor sommige werken krijg je ook premies van je netbeheerder.

Premies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In Brussel kan je een premie krijgen voor de verfraaiing van je gevel. Daarnaast zijn er heel wat groene maatregelen en energiepremies (zonneboiler, fotovoltaïsche cellen, isolatie, groendak, warmtekrachtkoppeling, elektrische droogkast of gasdroogkast, temperatuurregeling, …). Ook in Brussel kan je – onder bepaalde voorwaarden – genieten van verlaagde registratierechten.

Premies in Wallonië

In het Waals gewest zijn er heel wat premies, zoals de bouwpremie, de afbraakpremie, de aankooppremie, de renovatiepremie voor eigenaars en voor huurders, de aanpassingspremie, enz. Daarnaast voorziet Wallonië ook heel wat energiepremies en groene maatregelen.

(sdc) - Video: Quoon

Label: Premies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok