Nooit meer kou lijden in je badkamer: 5 tips
douche-geenkou.jpg

Dé eerste vereiste voor een perfecte badkamer? Een zalig warm gevoel. Vijf tips voor een badkamer waar het altijd lekker warm is.

1. Opgelet: langer stookseizoen!

Een normaal stookseizoen duurt van oktober tot en met maart. Maar een badkamer vraagt meer omdat de temperatuur er hoger moet zijn. Probleem: de meeste cv-ketels zijn niet in staat om enkel de badkamer rendabel te verwarmen. Een klein buffervat brengt redding.

2. Ga voor stralingswarmte

Met vloerverwarming kan je één graad lager stoken zonder aan comfort in te boeten. In nieuwbouw zeker een aanrader. Bij renovaties ligt vloerverwarming vaak moeilijker. Wandverwarming is een mooi alternatief, zonder de ingrijpende werken.

3. Combineer

In zeer goed geïsoleerde woningen volstaat stralingswarmte. In oudere woningen meestal niet. Daar ligt de warmtevraag hoger en heb je meer vermogen nodig. Combineer je vloer- en wandverwarming dan met een radiator of een handdoekdroger.

4. Een handdoekwarmer alleen is niet genoeg

Maak niet de klassieke fout om te denken dat één handdoekdroger je hele badkamer wel warm krijgt. Een handdoekdroger moet altijd in combinatie met een ander warmteafgiftesysteem.

5. Elektrische bijverwarming

Niet bepaald milieuvriendelijk, maar soms de enige oplossing: een elektrische radiator. Als je pv-panelen hebt, tenminste. Zo kan je snel inspelen op de warmtevraag en je teveel aan opgewekte stroom zelf verbruiken.

(sv) – Bron: www.livios.be

Label: Technieken

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok