NIEUW: Tiny Cabins, weg van de drukte
tinycabin.jpg

De Tiny House Movement is aan een onmiskenbare opmars bezig. Vooral in Amerika, waar er ondertussen zelfs voor de grootste krotten woekerprijzen worden gevraagd, wint de beweging snel aan populariteit. Maar ook in Europa wordt een woning kopen steeds moeilijker. Hoelang nog voor de trend hier van de grond komt?

Het idee is simpel: de Tiny House Movement is een architecturale en sociale beweging die pleit voor kleiner en simpeler, en dus creatiever wonen. Van omgebouwde caravans tot kleine geïmproviseerde en multifunctionele hutjes.

Millennials

Een idee dat in de smaak valt bij heel wat Millennials, die het vaak met een kleiner budget moeten doen en zowel de levendigheid van de stad als de rust van het platteland willen combineren. Een huis op wielen is dan handig, net zoals een klein plekje op twee locaties. Co-housing in de stad en een caravan of hut in een rustiger gebied, misschien?

Verder willen ze de financiële onzekerheid van een lening ontwijken en speelt de trend in op hun gevoel voor avontuur en originaliteit.

Getaway

De Amerikaanse start-up Getaway maakt handig gebruik van de trend en voorziet Tiny Cabins. Momenteel verhuren ze vooral Tiny Cabins (voor 2 à 4 personen) in het bosgebied rond Boston en New York, maar de populariteit blijft stijgen dus wie weet waar ze overal zullen neerstrijken.

Met hun Tiny Cabins promoten ze volgens hun website een simpelere, ecologisch verantwoorde, gezondere en goedkopere levensstijl.

Voordelen

Ze beweren minder hout en andere bouwmaterialen te gebruiken, waardoor ze minder afval creëren. Kleinere en minder elektrische toestellen betekent volgens hen ook een minder grote kostenpost voor jou op lange termijn. Huurders hebben volgens hen bovendien minder onderhoud en verliezen dus minder tijd met het huishouden.

Verder zijn de huizen zo simpel gemaakt dat je herstellingen gemakkelijk zelf zou kunnen uitvoeren. Je kleine huis is ook gemakkelijker en sneller te verwarmen of te verkoelen, waardoor je minder elektriciteit verbruikt. Getaway verwerkt daarbij nog eco-vriendelijke toepassingen in hun Tiny Cabins, zoals zonnepanelen en elektrische toiletten, wat er ook voor zorgt dat cabines gemakkelijker kunnen verplaatst worden indien nodig.

Al bij al ligt de kost dus gewoon lager en wordt de kleine woning veel minder zwaar belast, wat volgens hen voor minder verantwoordelijkheden en zorgen zorgt en meer ruimte laat voor avontuur en onafhankelijkheid.

Europa

Ook in Europa stijgen de prijzen van de woonmarkt en zoeken mensen naar creatievere oplossingen, zoals woongemeenschappen, kangoeroewoningen en andere co-living oplossingen.

Er zijn al wat enkelingen in de Small Living Movement gestapt, maar door ingewikkelde wetgevingen is dat nog niet altijd even gemakkelijk. Toch is het waarschijnlijk een kwestie van tijd voor de beweging ook hier doorbreekt. Zou jij het willen proberen?

(sjv) - Meer info: Getaway.house

Bekijk hieronder de foto's van een van de Tiny Cabins ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok