Moet ik mijn verzekering waarschuwen als ik zonnepanelen plaats?
zonnepanelendak.jpg

Als ik zonnepanelen plaats, stijgt de waarde van mijn woning. Ben ik dan verplicht om mijn verzekeraar hiervan op de hoogte te brengen?

Een woningverzekering dekt je woning in tegen onder meer brand, blikseminslag, ontploffing en storm. Het is belangrijk dat je huis en inboedel voor het juiste bedrag – lees: hun echte waarde – verzekerd zijn. Dus ja, je moet zonnepanelen melden aan je verzekeraar. Alles wat de waarde van je huis verandert, wat dat betreft.

Zo kan hij het risico en de te verzekeren waarde beter inschatten. En vermijd jij dat je onderverzekerd bent. Dat betekent niet automatisch dat je meer zal moeten betalen. In de meeste gevallen resulteert een zonnepaneelinstallatie niet in een premieverhoging.

Voldoende beschermd?

Nog een reden om je verzekeraar op de hoogte te brengen: ook met je panelen zelf kan er iets gebeuren. Ze kunnen beschadigd of gestolen worden. Ga na of je daartegen voldoende beschermd bent. Hoe doe je dat? Check in je contract de verzekerde gevaren én – belangrijk – de eventuele uitsluitingen.

Als je een nieuwe brandverzekering aanvraagt, bepalen veel verzekeraars de waarde van je woning aan de hand van een vragenlijst. Sommige vragen of je PV-panelen hebt, andere niet. In dat laatste geval zijn ze automatisch mee verzekerd. En hoef je je dus geen zorgen te maken over een mogelijke onderverzekering.

(sv) – Bron: www.livios.be

Label: Verzekering

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok