Minimalistisch kubushuis (IN BEELD)
kubus.jpg

We toonden je al gestapelde containers en zelfs al een kubushuis, maar deze constructie heft het hele concept toch weer naar een hoger niveau. Letterlijk. De ‘Mountain Tree House’ is namelijk 11 meter hoog.

Vanop een afstand lijkt het huis misschien een beetje op een maxi versie van het jenga-spel. Maar in tegenstelling tot het spel met de houten blokken, is dit wel een stabiele constructie. De gestapelde ‘blokken’ of woonruimtes zijn allemaal 6 op 9 m² en worden handig met elkaar verbonden door een centrale trap.

Modern en strak

De ontwerpers van Bengo Studio kozen voor een minimalistische aanpak én een bizarre vorm, maar hielden hun materialen sober. Zo kozen ze voor de buitenkant duidelijk voor een basis van glas en hout. Het huis lijkt daardoor licht en natuurlijk, en versmelt haast met de lucht en de bosrijke omgeving. Dat heeft ook zijn effect op de binnenkant.

De grote ramen laten de relatief kleine ruimtes groter lijken en de bewoners hebben altijd zicht op de omliggende natuur. Qua inrichting hielden de designers het modern en strak. Weinig chaos, gewoon zen, met veel aandacht voor licht. Lichtinval uiteraard, maar er werd eveneens gekozen voor een zachte, warme binnenverlichting omdat deze door de grote ramen ’s avonds de buitenomgeving mee kleurt.

Met niveau

De constructie past perfect in de ruwe bergachtige omgeving. Het exterieur gaat op in de bosrijke begroeiing en de grillige vorm volgt het landschap. Een ander soort gebouw zou minder optimaal kunnen gebruik maken van de beschikbare ruwe ruimte.

Niet alleen is het handig om in de hoogte te bouwen, maar de ingang is een combinatie van een brug en een gang, toegankelijk via een handig trapje. Zo wordt de natuurlijke glooiing van de ondergrond gerespecteerd en moeten de bewoners bij regenval niet door de modder ploeteren.

Slim op verschillende niveaus.

(sjv) - Bron: Manners.nl / Bengostudio.com

Bekijk hieronder meer foto's van dit kubushuis ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok