Maak je woning klaar voor het eindejaar: 4 tips
oudjaar.jpg

Het eindejaar nadert met rasse schreden en we weten allemaal wat dat betekent. Cadeaus in overvloed, lekker eten en vooral veel gezelligheid. Is jouw huis klaar voor de wervelwind van familiediners, kerstonbtijtjes en nieuwjaarsdrinks?

1. Zorg dat iedereen heelhuids binnengeraakt

De feestelijkheden vinden uiteraard binnen plaats, maar dan moeten je gasten daar wel eerst geraken. Als je een oprit hebt, verlicht hem dan goed en zorg dat hij ijsvrij is. Je wil je kerstavond niet met een oudtante op de spoedafdeling doorbrengen, omdat ze is uitgeschoven op weg naar je voordeur.

2. Zorg voor een kookklare keuken

Hoe je het ook draait of keert, de keuken speelt een sleutelrol in elk geslaagd feest. Als je je houdt aan een aantal vuistregels kan het bijna niet meer misgaan. Zorg er ten eerste voor dat je koelkast helemaal in orde is. Slecht sluitende deuren? Lekken? Een halve ijsberg in je vriezer? Nu is het moment om in actie te schieten, want je zal alle ruimte en opties nodig hebben.

Je oven grondig schoonmaken lijkt verleidelijk, zeker als je een zelfreinigend model ter beschikking hebt, maar doe het niet vlak voor de feestdagen. De kans dat hij het begeeft, is klein maar reëel. Maak de oven oppervlakkig schoon voor het feestmaal en bewaar de grote beurt voor na alle festiviteiten.

En als laatste: zorg ervoor dat je afvalbak klaar is voor al die extra input. Zorg voor extra vuilzakken, en leg onderin een laag krantenpapier: zo voorkom je lekken.

3. Een badkamer uit de boekjes

Ook je badkamer wordt drukbezocht tijdens familiefeesten. Handdoeken en het wc-papier duidelijk in het zicht leggen zorgt ervoor dat je gasten zelf hun weg vinden en dat jij je daar tijdens het drukste van de dag niet meer mee moet bezighouden. Blijven er gasten slapen? Verzamel dan al je hotelsamples en zet ze binnen handbereik.

4. Het hele huis holidayproof

Er zijn een paar maatregelen die je doorheen het hele huis kan toepassen. Zo laat je best geen waardevolle dingen binnen het bereik van grijpgrage kinderhanden staan, berg je persoonlijke spullen op en doet een beetje versiering wonderen. Met een lichtslinger en een paar gezellige kaarsen straalt je huis meteen een warme en feestelijke sfeer uit.

(sdc) - Bron: Popularmechanics.com / Realtor.com / Popularmechanics.com / Theartofsimple.net

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok