Knokke zet weer vol in op miljonairs
knokke.jpg

Knokke had al de reputatie om vooral de rijkeren der aarde aan te trekken en te investeren in luxe en prestigeprojecten. Tijdens en na de economische crisis leek deze tendens wat te verzwakken, maar nu hebben projectontwikkelaars er duidelijk weer zin en hoop in.

Zo is Compagnie Het Zoute van start gegaan met de constructie van luxecomplex La Rive. Een vervolg of volgende fase van een vastgoedproject dat ze reeds in 2010 hadden gestart. Van dat project, namelijk La Réserve-The Residence, werden er reeds 72 appartementen gebouwd. Hier komen er met La Rive nog eens 88 bij.

Een prestigieus project dus. Met een prijskaartje. Een appartement met één slaapkamer kost al gemakkelijk 690.000 euro en de prijzen lopen verder op tot zelfs 2,5 miljoen euro voor een residentie.

Veel geld? Ja, maar reeds 10% van het aanbod bleek reeds verkocht bij de aanvang van het project. De vraag is er dus wel. Betekent dit dat de interesse in luxevastgoed in het algemeen omhoog is gegaan of is het specifiek dit pand dat het zo goed doet?

Vraag en aanbod

Projectontwikkelaars ondervinden de laatste tijd dat de vraag naar luxe immoprojecten aan de kust in het algemeen omhoog is gegaan. De daadwerkelijke verkoop van immo met een waarde van minstens of dus boven de 1 miljoen euro is het afgelopen jaar met maar liefst 20% toegenomen. Goed nieuws voor makelaars, want dit wil zeggen dat de verkooptijd van deze luxepanden daalt. Van gemiddeld 3 jaar zo’n 7 jaar geleden naar 3 maanden nu.

Waar komt die interesse vandaan?

Luxevastgoed aan de kust is een goede investering. Het verliest maar weinig van zijn waarde, dus mensen met een groot vermogen zien deze appartementen als een goed spaaralternatief om hun geld in te investeren. Hierdoor ontlopen ze waardeverlies door inflatie. Verder zien ze het ook als een goede investering voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen… de volgende generaties dus. Het is ook een veelgekozen optie van gegoede vijftigplussers (82,5%) die aan hun pensioen beginnen te denken en graag naar de kust zouden verhuizen op latere leeftijd. En daar speelt The Residence op in. Zij willen graag een soort luxe-minidorp oprichten, waar deze mensen een community kunnen vormen.

Niet alleen Belgen zijn trouwens geïnteresseerd in een optrekje in Knokke. Deze immoprojecten trekken verder nog geïnteresseerden uit vooral Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Knokke trekt internationaal aan!

(sjv) - Bron: Express

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok