Kalkaanslag verwijderen: 6 tips
kalkaanslag.jpg

Kalkaanslag is een interieurduivel, zeker als je bepaalde reclamespotjes mag geloven. Maar het is echt zo. Het bevuilt je water, doet douchekoppen dichtslibben en bepaalde toestellen gaan ervan kapot. Op zijn minst irritant te noemen, maar wat doe je eraan?

1. Haarproducten

We hebben het allemaal in huis en je kunt het gemakkelijk inzetten om kalk te bestrijden: shampoo! Hoe? Je voegt een royale scheut shampoo toe aan een emmer warm water en je bent klaar om te beginnen schrobben. Dit werkt trouwens niet alleen met shampoo, maar ook met haarlak!

2. Karnemelk

Je zou kunnen denken dat dit je zuur kan opbreken. Toch is het het proberen waard. Karnemelk zou namelijk goed zijn om kalkvlekken in je bad weg te halen. Hoe? Neem een handdoek (liefst één die je niet meer gebruikt) en doop deze in de karnemelk. Drapeer dan je vochtige handdoek over de kalkaanslag en wacht. 

De karnemelk zou de kalk verharden, waarna deze wordt losgeweekt. Is alles was losgekomen? Verwijder dan de restjes met dat ander miraculeus keukenproduct: azijn.

3. Cola

Was het je resolutie om dit jaar minder frisdrank te drinken? Gebruik die cola die nog in je ijskast staat om je waterkoker of je toilet te ontkalken. De frisdrank eventjes laten inwerken en dan even spoelen. Het zou al werelden van verschil moeten maken.

4. Tandpasta

Het krijgt je tanden schoon, maar kan even goed in het huishouden ingezet worden. Hoe? Wrijf je (badkamer)tegels in met tandpasta. Je gebruikt hiervoor best een zeemvel. Verwijder de tandpasta daarna weer met een vochtige doek. Tandpasta zou hetzelfde effect hebben als een zacht schuurmiddel. Snel en effectief.

5. Reinigingstablet voor kunstgebit

Ga je binnenkort nog eens langs bij je grootouders? Of heb je al je tandpasta gebruikt om je tegels te schrobben en heb je nu dus zelf een kunstgebit? Je kan de reinigingstabletten voor een kunstgebit gebruiken om de kalkrand in je wc te verwijderen. Hoe? Je legt het tablet gewoon een nachtje in de wc-pot. ’s Morgens doortrekken en je zou al resultaat moeten hebben.

6. Waterontkalker

De naam zegt het zelf. Iets minder origineel natuurlijk en je koopt het gewoon in de winkel, maar deze ouwe getrouwe doet zijn werk wel.

(sjv) - Bron: Tweez.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok