Je woning verhuren via Airbnb? Zo bepaal je de juiste huurprijs
airbnb.jpg

Ga je regelmatig op vakantie? Dan kun je makkelijk een centje bijverdienen door je eigen huis of je appartement te verhuren als je weg bent. Heb je geen idee hoeveel huur je precies moet vragen? Eliot & Me helpt je graag.

Terwijl je lekker ligt te zonnen op een tropisch eiland, blijft je huis of je appartement onbewoond achter. De buurvrouw komt misschien je brievenbus leegmaken, of de huisdieren eten geven. Maar verder is er geen leven in huis.

Daarom verhuren steeds meer mensen hun woning wanneer ze op vakantie zijn. Niet alleen goed voor de planten die anders zouden verwelken, maar ook voor hun portemonnee. Want met de huur die je krijgt, verdien je makkelijk een deel van je reis terug.

100 of 200 euro?

Je huis te huur zetten, is niet zo moeilijk. Zeker niet via Airbnb. Je geeft een korte beschrijving over de ruimtes en de omgeving. Vervolgens voeg je enkele leuke foto’s toe. Wat niet zo makkelijk is, is het bepalen van de huurprijs. Natuurlijk wil je niet overdrijven, want dan zal niemand je stulpje willen huren, maar je wilt ook niet te weinig vragen.

De Amerikaanse website Eliot & Me helpt je graag. Aan de hand van enkele vragen vertelt de site je hoeveel je per dag, en zelfs per week, kunt vragen. Veel werk is het niet. De website wil weten waar je woont, hoeveel mensen er kunnen verblijven en hoeveel slaap- en badkamers er zijn.

Hoogseizoen?

Extra handig: Eliot & Me houdt rekening met het de verschillende seizoenen. Want in het hoogseizoen betaal je sowieso meer dan anders. Vind je de prijs toch wat hoog, of juist te laag? Geen zorgen. Uiteindelijk is het je eigen keuze. Al heb je zo wel een beter idee van hoeveel je stekje waard is.

(dt/em) - Bron: Newsmonkey

Label: Huuradvies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok