Jawel, de ganse 1ste verdieping is een zwembad
zwembad.jpg

Graag een eigen zwembad? In België weegt de kost vaak niet op tegen het beperkte gebruik. Ons klimaat is nu eenmaal niet zo dat je een jaar door aangenaam kan buiten zwemmen… Een zwembad in de tuin is dus niet ideaal. Oplossing: een binnenzwembad of het laten overdekken. Deze architecten zagen het idee van een overdekt buitenzwembad niet zitten en besloten voor een binnenzwembad te kiezen… en wat voor een!

Een binnenzwembad neemt natuurlijk wel wat plek in. Vaak komt het daardoor alsnog in een veranda-achtige annex terecht of in de kelder. Niet bij LAAV Architects. Bij de ontwikkeling van Villa Clessidra wilden ze dat het zwembad onderdeel werd van de basisstructuur. Het volwaardige zwembad kreeg daarom een eigen verdieping.

Strak

De villa zelf werd vrij strak gehouden. Het is een minimalistisch gebouw dat uit drie niveaus bestaat. Op de benedenverdieping vind je de bibliotheek, het salon, de keuken en de eetkamer. De eerste verdieping werd gereserveerd voor het zwembad. Voor bezoekers vast een vreemd zicht om de trap naar boven te nemen en ineens een zwembad aan te treffen. Het water neemt namelijk de hele verdieping in beslag en in het midden is er een houten eilandje met de trap en een ingebouwd, gestroomlijnd ligbed.

Het huis heeft een oppervlakte van 200 m², plek genoeg om enkele baantjes te trekken. Op de tweede verdieping vind je nog twee slaapkamers en een terras. Kernwoord: strak.

Concept

Zowel de plafonds als het merendeel van de muren zijn van glas, waardoor er in het hele huis een mooi lichtspel te zien is door het licht dat het deinende water raakt. Een uniek, feeëriek effect in een verder minimalistische omgeving.

Momenteel is het hele huis nog maar een concept, maar voor enkele miljoenen euro, kan je deze originele villa werkelijkheid laten worden.

(sjv) - Bron/foto’s: Man-man.nl

Bekijk hieronder meer foto's van dit prachtige zwembad-huis ...

Label: Afwerking

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok