Inspiratie: zo kan een rijhuis er ook uitzien!
rijhuis.jpg

Een rijtjeshuis is ongeveer het meest standaard model van huis dat je kan hebben en een van de populairste, maar vaak zien ze er allemaal hetzelfde uit. Zowel langs de buitenkant als de indeling van de binnenkant. Tijd voor dat rijhuiscliché aan te pakken, dachten deze architecten, en ze sloegen het aan diggelen en bouwden met de overgebleven stukken een heel nieuw rijhuisconcept.

Jeroen Atteveld (heren5 architecten) en Dingeman Deijs architects namen de vorm van een rijtjeshuis misschien wel over, maar verder lapten ze ongeveer elk cliché aan hun laars.

Ze werkten met grote ruimtes, speelden met lichtinval en schrapten alle conventies over de ‘standaard’ ruimtelijke indeling. Zo werkten ze met schuine, hoge plafonds en vonden ze een heel andere invulling voor ‘de zolder’.

Geëxperimenteerd

Zitplekken in de muren, een heropleving van de bedstee (zij het in moderne uitwerking), ruimtes extra benutten met verschillende niveaus. Verborgen ramen in de gevel zorgen voor privacy en verrassend veel lichtinval. Grote, hoge ramen aan de achterzijde maken het indrukwekkende geheel af.

De nieuwe standaard? Waarschijnlijk niet, maar het opent wel deuren en mogelijkheden. Niet elk rijtjeshuis hoeft in de rij te passen en hopelijk wordt er nog veel geëxperimenteerd. Wij kunnen deze nieuwe aanpak alvast smaken.

(sjv) - Bron & foto’s: Man-man.nl

Bekijk hieronder meer foto's van dit bijzondere rijhuis ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok