IN BEELD: Zwitserse villa in een berg gebouwd
berg.jpg

Altijd al eens in een grot willen slapen? Deze villa werd in een bergwand gebouwd en is dus eigenlijk een soort moderne grot.

Onconventioneel kan je deze villa wel noemen. Het ligt ideaal in een Zwitsers skigebied, namelijk in Vals, maar een typisch skiverblijf is het niet. De woning werd namelijk in een bergwand verwerkt. De meeste van de ruimtes van het huis liggen daardoor ondergronds.

Niet alleen de locatie, maar ook de vorm maken deze woning speciaal. Gebouwd in een soort boog, die een glooiing vormt en de heuvel induikt, heeft het geheel wat weg van een kunstinstallatie. Door de aparte vorm is er ruimte aan de voorkant van het huis voor een terras, zonder dat het terras de buitenkant van de bergwand verlaat. Het geheel versmelt zo met de natuur en de omgeving.

Low-impact design

Missie volbracht, want de architecten die hiervoor de handen in elkaar sloegen, hadden juist dit soort low-impact design voor ogen. Bjarne Mastenbroek van SeARCH en Christian Müller van CMA wilden met hun project het natuurlijke landschap respecteren. Ze wilden een concept uitwerken dat volledig geïntegreerd kon worden in het heuvelachtige landschap zonder hiervoor de omgeving of de adembenemende vergezichten te verstoren. Hun bouwproject moest een onderdeel worden van de bergen en valleien die de omgeving zo uniek maken.

Het resultaat mag er alvast zijn. De buitenkant van de villa vormt een soort beschermende boog. In die boog vind je de rustieke stenen gevel en het centrale terras (inclusief jacuzzi). De eigenlijke ingang van het speciale gebouw vind je in een nabij gelegen houten schuur. In die schuur zit een verborgen ingang naar een ondergrondse tunnel. Die tunnel loopt dwars door de berg en komt uit in de ondergrondse ruimtes van de villa.

Interieur

Langs de binnenkant werd de villa volledig opgetrokken uit ruw beton. Om het geheel zo licht mogelijk te maken, werd er gul gebruik gemaakt van grote vensters die eveneens de warmte binnenhouden en een spectaculair uitzicht op de woeste omgeving garanderen.

Op de benedenverdieping vind je een groot salon met een verhoogde ‘vuurput’, een keuken, een eetruimte met een massief houten tafel. Op de bovenverdieping zijn er maar liefst 4 slaapkamers, inclusief badkamer (op een verhoogd niveau in de slaapkamer). Er werden zelfs stapelbedden in een alkoof voorzien om ook gasten van een knusse slaapplaats te voorzien of om lekker met een boek weg te kruipen.

Voor accessoires gingen de vormgevers aankloppen bij hedendaagse Nederlandse designers om de rustiek ogende woning een ‘urban’ toets te geven. Zo kozen ze onder andere voor Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra en Royal Tichelaar Makkum. Het contrast tussen de rustieke buitenkant en de moderne binnenkant botst amper en smelt uiteindelijk zelfs mooi samen. Zo wordt het huis haast even adembenemend als zijn omgeving.

Te huur

Wil je er zelf eens een nachtje doorbrengen? Dat kan! De villa staat te huur via Boutique Homes. Niet overtuigd? Neem hieronder al eens een kijkje bij de foto’s en ontdek hoe de villa eruitziet in de sneeuw. Spectaculaire beelden gegarandeerd!

(sjv) - Bron: Dwell.com

Bekijk hieronder meer foto's van deze bijzondere bergvilla ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok