IN BEELD: Droomhuis bij de rivier
droomhuis.jpg

Soms bouw je een huis en creëer je een mooie tuin, soms heb je een mooie tuin en creëer je een bijpassend huis. Dat laatste is hier aan de hand.

De Arroio Pelotas rivier in Brazilië biedt namelijk uitzicht op een stijlvolle woning. Het huis is volledig opgetrokken uit natuursteen en hardhouten latten. Om zoveel mogelijk in de omgeving in te blenden werden er ook grote planten ingezet om de muren te bedekken en het huis een klein beetje van het zicht te onttrekken, zodat de aandacht volledig naar de natuurlijke omgeving kan gaan. Je zou voor minder.

Grote glazen wanden op de verschillende verdiepingen zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen van het indrukwekkende panorama. De hele lounge en terraszone is gericht op de rivier en de uitgestrekte tuin. Let vooral op de design hangstoelen.

Binnen

Langs de binnenkant is de woning ruim en wordt er gul gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Hoewel er veel gebruik gemaakt wordt van hout, blijft het interieur dus relatief licht doordat het haast de volledige dag in natuurlijk zonlicht baadt. De indeling van het huis werd verder vrij open gehouden, zo worden houten muren gebroken door glazen tussenschotten of open wanden.

Een houten trap die zwaar had kunnen uitvallen, brengt net licht en beweging in het interieur doordat er geen trapleuning aan vastzit. De trap valt haast als een ophaalbrug in het midden van de woning en stoort niet in het gestroomlijnde geheel.

Het interieur is verder afwisselend modern strak en gezellig authentiek, door een mix van designmeubels en antieke interieurelementen.

Buiten

De lange oprit en ditto tuin en buitenmuren zorgen ervoor dat het lapje grond eens zo uitgestrekt lijkt.

Maar het zijn vooral de gezellige zitplekken (en daar zijn er heel wat van) die van dit Braziliaanse stulpje aan de waterkant in Marina Ilha Verde een droomhuis maken.

(sjv) - Bron: Manners.nl

Bekijk hieronder alle foto's van dit droomhuis ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok