Huis van 130 m2 voor 38.000 euro
popup.jpg

Bouwen hoeft niet altijd verschrikkelijk duur te zijn. Dat bewijst onderstaande passiefwoning. De ruwbouw van deze ultrageïsoleerde woning kost minder dan 38.000 euro. En nee, het is geen kleine studio. Het huis is goed voor 130 m2 bewoonbare oppervlakte.

Het Franse architectenbureau Multiple Studio brengt met haar PopUp House een volwaardige woning met houten vloerstructuren van maximaal 14 meter lang. Daar komen vervolgens isolerende polystereenblokken van 30 cm dik op.

Ook de wanden bestaan uit deze lichte isolerende blokken. Voor ramen en deuren worden er uitsparingen met een houten kader voorzien. Achteraf krijgen de wanden nog een waterdichte folie en houten afwerking.

De voordelen

Dit prototype doet ondertussen al ruim twee jaar dienst als kantoor voor Multiple Studio. En het succes slaat aan want inmiddels zijn er al heel wat projecten verwezenlijkt. In het Franse Aix-En-Provence staat een gelijkaardig kantoor van zo’n 410 m2.

De voordelen van een PopUp House zijn erg divers. Door het simpele bouwproces staat de ruwbouw in ongeveer twee weken recht. Daarnaast is de woning erg budgetvriendelijk en toch prima geïsoleerd.

Video


Nog enkele foto's ...

(em) - Foto’s: PopUp House / Multiple Studio 

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok