Hou muizen uit je huis: 5 tips
muis.jpg

Geen fan van muizen? Dan spring je ongetwijfeld enkele meters in de lucht als je er eentje in huis spot. Met deze simpele trucjes jaag je die kleine knaagdieren terug naar buiten, en voorkom je dat ze opnieuw de weg naar binnen vinden.

Ze zijn klein, pluizig, razendsnel en lang niet iedereen houdt ervan. Muizen houden, vooral als het buiten koud is, van warme plekken in huis. Maar niet iedereen is daar even blij mee.

Gelukkig kun je die vervelende knaagdieren makkelijk terug naar buiten jagen. De oplossing? Een zakje muntthee. Muizen vinden de geur van munt en thee maar niets. Daarom combineer je dus best de twee, om er zeker van te zijn dat ze je huis echt geen leuke plek vinden om te vertoeven.

Geef ze geen kans

Leg de theezakjes op plaatsen waar je regelmatig uitwerpselen ziet liggen. Vergeet de gaten en kieren waar de muizen makkelijk door kunnen glippen niet. Ook een muntplantje op de vensterbank geeft al voldoende geur om ze te verjagen. Extra leuk: met munt verjaag je eveneens alle spinnen. Doe wat pepermuntolie op een watje en leg ze overal in huis.

Zorg er ook voor dat alle spleten en kieren dicht zijn. Een muis heeft aan een gat van een halve centimeter al genoeg om je woning binnen te dringen. Deuren en kasten die onderaan niet goed sluiten of ventilatieopeningen? Dat zijn allemaal plekken waar muizen dol op zijn.

Kat als muizenvanger

En last but not least: zorg dat er niets te rapen in valt in huis. Ruim je etensresten op, zorg dat je verpakkingen altijd goed afgesloten zijn en stofzuig je woning regelmatig. Of neem een kat. Het vraagt wat verzorging maar je huis is in een mum van tijd muizenvrij.

(dt/em) - Bron: Margriet

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok