Hoe Tesla je dakpannen omvormt tot zonnepanelen
tesla-dak.jpg

Of jouw woning in de toekomst zijn eigen energie opwekt? Absoluut. En die toekomst komt steeds dichterbij, dankzij de dakpannen van Tesla. Het innovatief bedrijf – bekend van zijn elektrische wagens – komt in 2017 met zonnepanelen die als dakpannen gebruikt kunnen worden. Spannend!

Elon Musk ziet zijn bedrijf niet meer als een autoconstructeur, maar als een energiebedrijf, met de focus op duurzaamheid. Na de Powerwall – die je opgewekte elektriciteit opslaat in een gigantische batterij – komt Tesla nu ook met de Solar Roof: dakpannen waarin zonnecellen verscholen zitten.

Jouw dak als energieopwekker

De zonnedakpannen die Elon Musk met zijn bedrijf ontwikkelde, zijn amper te onderscheiden van klassieke dakpannen. Bovendien zijn ze even stevig. Musk doet er nog een schepje bovenop, want volgens hem zijn “de zonnedakpannen mooier, goedkoper en duurzamer dan zonnepanelen”.

Je dak wordt dus straks je grootste energie-opwekker. En dat is goed nieuws. Want de zon is er toch, dus je kan er maar evengoed gebruik van maken. En dankzij de oplossingen van Tesla sla je de elektriciteit die je overhebt, simpelweg op in de Tesla-thuisbatterij.

Realistisch?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat deze technologie snel de markt zal veroveren. Het grote vraagteken is de betaalbaarheid. Of zoals een financieel analist het fijntjes formuleerde: “Tesla heeft nog een nieuwe manier om geld te verliezen aangekondigd”. Toch zullen de dakpannen volgens experten goedkoper zijn dan klassieke zonnepanelen. Hoe de vork echt in de steel zit, weten we wellicht pas medio 2017.

Bekijk hier de bekendmaking van Solar Roof op 28 oktober 2016.

(sdc) - Bron: Kijkmagazine.nl / Tijd.be / Zdnet.be / Tesla.com / Wanttoknow.nl

Label: Ruwbouw

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok