Hoe schat je een juiste huurprijs in?
huurprijs.jpg

Heb je een pand dat je graag wilt verhuren? Dat is een prima investering! Maar hoe bepaal je nu precies de juiste huurprijs? Is dat wat nattevingerwerk? Of is er een soort leidraad om de huurprijs te kiezen?

In eerste instantie is het geen slecht idee om te kijken wat de concurrentie doet. Ga op zoek naar gelijkaardige panden (appartementen, woningen of studio’s) in dezelfde stad of gemeente en houd rekening met de bewoonbare oppervlakte, het aantal slaapkamers en de staat van het vastgoed. 

Vergeet niet om ook de EPC-waarde te vergelijken. Voor een eventuele autostaanplaats of parkeergarage, zongeoriënteerde tuin of volwaardige kelder mag je de prijs een beetje opkrikken.

Huurschatter

WonenVlaanderen.be, een officiële website van de Vlaamse Overheid raadt aan om gebruik te maken van de zogenoemde huurschatter. Dat is een webtool waarmee je in een handomdraai een gangbare prijs voor een woning in het Vlaams Gewest bepaalt. De huurschatter maakt gebruik van een statistisch model dat steunt op diverse objectieve parameters.

6 Simpele stappen

De huurschatter is een online tool die bestaat uit zes stappen. In eerste instantie moet je opgeven welke type gebruiker je bent (huurder of verhuurder, professional of particulier enzovoort). Vervolgens wil de huurschatter weten of het pand al verhuurd is. 

Ook de exacte locatie en het woningtype moet je ingeven. Daarna moet je tot in detail treden en onder andere het bouwjaar, aantal slaapkamers en bewoonbare oppervlakte invoeren. De tool vraagt ook naar een eventuele tuin, kelder, terras, lift, vochtproblemen, type beglazing en dakisolatie enzovoorts.

Schatting

In amper 10 tot 15 minuten krijg je een gangbare huurprijs voorgeschoteld. Let wel, de geschatte huurprijs is uitsluitend informatief. De tool houdt geen rekening met nuances maar geeft simpelweg een indicatie.

(em)

Label: Huuradvies

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok