Hoe je terras in een lounge omtoveren?
loungeterras.jpg

Als de zon zich laat voelen, dan wil je maar één ding: naar buiten. Strand, park of pretpark zijn leuk, maar liefst van al heb je ook thuis een plek waar je geniet van elke zonnestraal. Hoe maak jij van je terras een trekpleister?

1. Pimp je vloer

Begin onderaan: welke vloerbekleding ligt er op je terras? Tegels of bankirai planken zijn uitstekend, een plat dak met roofing is kwetsbaar en wordt gloeiend heet in de zon. Tijd dus voor een toffe onderlaag. Wat dacht je van houten vlonders, een kunstgrasmat of een tapijt met vrolijk motief?

2. Zorg voor zitmeubilair

Op een zomers terras wil je zitten en liggen, hangen en chillen. En zelfs slapen. Je hebt dus comfortabel zitmeubilair nodig. Tafel en stoelen zijn perfect voor een klassieke maaltijd, een loungeset leent zich voor het luie werk. Helemaal lazy wordt het met het ultieme zomergadget: de hangmat! Zorg voor stevige muurhaken!

3. Kies een thema

Je terras of tuin kan je verschillende thema’s aanmeten: van strak modern tot helemaal bohemien. Bij het eerste ga je voor beperkte kleuren, felle accenten volgen nadien met goedgekozen accessoires. Fan van de losse aanpak? Dan combineer je kleuren en motieven tot een druk en gezellig geheel. 

Ook de Scandinavische aanpak is populair. Dan gaat het niet over een meubelgigant, wel over sobere vormen en zachte kleuren.

4. Aan de slag met accessoires

Als je een thema hebt gekozen, zoek je er de gepaste aanvullingen bij. Zorg voor een zomerse parasol, comfortabele kussens, een bijpassend muziekje, een gezellige barbecue en een mooi gedekte tafel in bijpassende kleuren.

Tip: zorg voor bescherming tegen de zon: gordijnen, een zonwering of een camouflagezeil doen wonderen.

5. Tot in de vroege uurtjes

Als je graag tot ’s avonds laat blijft genieten van je lounge, dan is er nog één must: verlichting. Kaarsen in allerlei vormen en groottes natuurlijk, maar ook met led-lichtjes kan je alle kanten uit. Zorg ook voor muggenpreventie: spray, kaarsen of een net houden je huid gaaf.

Tip: ook op een zomeravond kan het behoorlijk afkoelen. Niks zo gezellig als enkele dekentjes binnen handbereik!

(sdc) - Bron: Pinterest.com / Homedeal.nl / Bouwenwonen.net

Label: Tuin

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok