Hoe (duur) is het om te wonen in Westerlo?
westerlo.jpg

Centraal in de Kempen, tussen Heist-op-den-Berg en Geel, maar ook pal tussen Hasselt en Antwerpen aan de E313, vind je de gemeente Westerlo. Die centrale ligging, in combinatie met het rustige en groene karakter, maken het een ideale woongemeente voor heel wat jonge gezinnen. De combinatie met de relatief goedkope vastgoedprijzen maakt dan ook dat steeds meer mensen hun weg vinden naar Westerlo.

Dat het aangenaam wonen is in Westerlo bewijst het nog steeds groeiend aantal inwoners in de gemeente en dat in alle leeftijdscategorieën, wat eens te meer bewijst dat er ook steeds meer jonge gezinnen de weg vinden naar de groene woongemeente, en dat deze toename niet enkel toe te schrijven is aan de vergrijzing die we in elke gemeente zien.

Een stijgende bevolking heeft uiteraard ook gevolgen voor de vraag naar nieuwe woningen. Net als in de rest van Vlaanderen zijn de vastgoedprijzen daardoor de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Als we die prijzen echter vergelijken met andere steden en gemeenten in de onmiddellijke regio, valt op dat Westerlo – net als de rest van de Kempen – toch nog relatief goedkoop is om in te wonen.

Wist je ook dat ...

  • ... Westerlo voor de eerste keer in de geschriften werd vermeld omstreeks het jaar duizend, wanneer het door gouwgraaf Ansfried aan de kerk van Utrecht werd geschonken?

  • ... de fusiegemeente naast Westerlo zelf ook nog 3 deelgemeenten telt? Tongerlo en Zoerle-Parwijs werden in 1971 bijgevoegd, Oevel in 1977? Voorts heb je er ook nog de dorpen Heultje, Voortkapel en Oosterwijk, die een eigen parochie vormen. De wijk Trienenkant die hoofdzakelijk op het grondgebied van Tongerlo ligt, sluit aan op de bebouwde kern van Oevel.

  • ... Westerlo de ‘Groene Parel van de Kempen’ wordt genoemd, vanwege zijn grote hoeveelheid natuur? Bekend is ondermeer het uitgestrekte bosgebied de Beeltjens.

  • ... de gemeente een speciale en officiële vriendschapsband heeft met de Duitse gemeente Ottersweier (sinds 1962), het Nederlandse Oirschot (sinds 1980) én het Amerikaanse Westerlo (sinds 1988).

Westerlo in beeld

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Westerlo? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Westerlo.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok