Hoe (duur) is het om te wonen in Temse?
temse.jpg

De Oost-Vlaamse gemeente Temse is gelegen aan de Schelde en is vooral bekend van het inmiddels opgeheven scheepsbouwbedrijf Boelwerf. Waar de woonplaats van de Temsenaars nog van bekend is … dat ontdek je hieronder!

Wist je dat ...

  • ... je de langste brug van België in Temse kan vinden? De Scheldebrug (of Temsebrug) is een belangrijke transportverbinding tussen Oost-Vlaanderen en Antwerpen voor trein- én wegvervoer en bestaat in feite uit 2 bruggen: eentje uit 1955 (die 365 meter meet) en een uit 2009 (die 374 meter lang is).

  • ... Temse bekend staat als stripgemeente? Je vindt er onder andere een standbeeld van stripheld Jommeke.

  • ... de gemeente sinds 1974 verzusterd is met de stad Eupen?

  • ... de inwoners van Temse luisteren naar de spotnaam ‘azijnzekers’ als gevolg van de vele azijnbrouwerijen die er in de 18e eeuw gesitueerd waren? De naam houdt mogelijk ook een verband met het dialectwoord ‘azijnzeiker’ of ‘azijnpisser’, wat algemeen ‘zuurpruim’ betekent.

  • ... de Kaai een van dé ontmoetingsplaatsen van Temse is? Jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld ‘Temse op wielen’ en ‘Temse in de wolken’.

Infographic

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Temse? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Temse.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok