Hoe (duur) is het om te wonen in Schoten?
schoten.jpg

De Trammezandlei 122 van Joske Vermeulen, het typetje van Gaston Berghmans, ligt vreemd genoeg niet in Schoten, wel in deelgemeente Merksem. Maar laat dat zeker de pret niet bederven en lees vooral verder ...

Op minder dan tien kilometer van Antwerpen ligt Schoten, een groene gemeente waar je de drukte van de stad volledig kan achter laten, zonder ver te moeten rijden. Schoten is dan ook een ideale woongemeente voor heel wat jonge gezinnen, al is het niet voor iedereen betaalbaar om nog een eigen woning in de Antwerpse rand te kunnen betalen. (De prijzen vind je in de infographic hieronder, btw.)

Wat is er te doen?

Het is goed wonen in Schoten, maar alles kan natuurlijk beter. De gemeente zet daarom volop in op het gemeentelijk woonloket en sociaal woonbeleid. De veranderende bevolkingssamenstelling zal in de toekomst immers vooral de nood aan kleinere woningen doen stijgen, door het groeiende aantal kleine gezinnen en alleenstaanden.

Als groene en levende long voor de grootstedelijke agglomeratie is er in Schoten ook altijd iets te beleven, van sportwedstrijden – met de aankomst van jaarlijkse De Scheldeprijs, bijvoorbeeld) – over diverse culturele activiteiten, tot gewoon gaan wandelen of fietsen in de nog talrijke én bosrijke parken en domeinen. Wat wil een mens nog meer?

Wat moet je nog weten?

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Schoten? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Schoten.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok