Hoe (duur) is het om te wonen in Menen?
menen.jpg

Menen is een gemeente en stad in de provincie West-Vlaanderen, op de grens met Frankrijk. Van de 16de tot de 19de eeuw heersten er woelige tijden. Tegenwoordig is het er aangenaam wonen, mede dankzij de aantrekkelijke initiatieven genomen binnen het ingrijpende stadsvernieuwingsbeleid.

Vroeger …

De stad Menen is ontstaan aan de historische weg Brugge-Rijsel. Door de nabijheid van Wallonië en Frankrijk ontwikkelde er zich in de 14de eeuw een belangrijk lakencentrum. En van hard werken krijg je dorst! Tijdens de eerste helft van de 16de eeuw telde de stad maar liefst 104 brouwerijen.

Door zijn strategische ligging en handelsbelang werd Menen helaas talloze keren belegerd, tussen 1579 en 1830 zelfs tweeëntwintig keer! Veel van de toenmalige inwoners trokken weg, waarvan een zeer groot deel naar het Nederlandse Haarlem.

… en nu

Vandaag kan je nog verschillende getuigen van deze woelige tijden bezoeken: de stadsomwalling en kazematten, maar ook bijvoorbeeld het Deutscher Soldatenfriedhof, een militaire begraafplaats met meer dan 40.000 gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog.

Tevens een bezoekje waard: het classicistische stadhuis (uit 1782), met aangrenzend belfort (gebouwd van 1574 tot 1610), opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wonen én leven in Menen

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Menen? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Menen.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok