Hoe (duur) is het om te wonen in Lubbeek?
lubbeek.jpg

Tussen de drie grote steden Leuven, Aarschot en Tienen ligt de gemeente Lubbeek, in het zuiden van het Hageland. Een kennismaking.

Wist je dat …

  • ... de oudste sporen van menselijke activiteit en bewoning in de streek van Lubbeek dateren uit het Paleolithicum en het Neolithicum (ca. 5.500-2100 v.Chr)? In dit tijdperk stapte de prehistorische mens geleidelijk af van zijn nomadische jagersbestaan om zich te vestigen en aan landbouw te doen.

  • ... het Hageland gekenmerkt is door een aaneenschakeling van lintbebouwing, residentiële wijken en ruilverkavelingen? Het aandeel lintbebouwing en verspreide bebouwing ligt in Lubbeek, naar Vlaamse normen, relatief hoog.

  • ... Lubbeek nog steeds een erg landelijke gemeente is met een groot aantal natuur- en parkgebieden? Deze zijn vaak wel versnipperd door bebouwing, maar er zijn toch nog een heel aantal grote hoeves en kastelen met bijhorende parken te vinden.

  • ... Lubbeek vrij heuvelachtig is en een gemengd agrarisch-residentieel karakter heeft? Deelgemeente Linden is meer verstedelijkt door de nabijheid van Leuven, terwijl Binkom nog helemaal het Hagelands karakter vertoont.

  • ... het op één na hoogste punt van Vlaams-Brabant in Pellenberg ligt? Je staat daar maar liefst 106 meter hoog en droog.

Wat je nog meer moet weten ...

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Lubbeek? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Lubbeek.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok