Hoe (duur) is het om te wonen in Jabbeke?
jabbeke.jpg

Wie regelmatig naar onze Belgische kust rijdt, passeert bijna sowieso in Jabbeke, via de E40 autosnelweg. Meestal rijd je er gewoon voorbij? Wij houden even halt ...

De gemeente Jabbeke bestaat in haar huidige constitutie sinds de fusie van de gemeenten in 1977. Voorheen waren Jabbeke, Varsenare, Stalhille, Snellegem en Zerkegem afzonderlijke entiteiten.

Wist je dat ...

  • ... de patroonheilige van Jabbeke Sint-Blasius is? Deze voormalige Armeense bisschop is vooral bekend als de beschermheilige van hen die lijden aan keelaandoeningen.

  • ... de Vlaamse expressionist Constant Permeke tot 1952 in Jabbeke woonde? Hij bouwde er in 1929 het modernistische woonhuis, annex atelier 'De Vier Winden'. In het huis vind je tegenwoordig het Provinciaal Museum Constant Permeke terug.

  • ... Jabbeke meervoudig landskampioen krachtbal is? Met dank aan de clubs Krachtbal Jabbeke, MEZ Snellegem en Atlas Varsenare, die de Beker van België maar liefst 20 keer naar de gemeenten brachten en samen 30 keer landskampioen werden.

  • ... er sinds 2 juli 2013 een belangrijke KMI-weerradar in Jabbeke staat? Deze meet niet alleen de hoeveelheid, maar ook het soort neerslag en zelfs de grootte van de gevallen hagel.

Infographic

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Jabbeke? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia.org / Jabbeke.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok