Hoe (duur) is het om te wonen in Harelbeke?
harelbeke.jpg

Harelbeke is een gemeente en stad in de provincie West-Vlaanderen, waarvan de bebouwing haast naadloos aansluit op de verstedelijkte kern van de stad Kortrijk. Even kennismaken ...

Het waterrijke Gavergebied aan de Leie werd reeds vanaf 9.000 vóór Christus bewoond door mensen. Getuige daarvan: talrijke vondsten en opgravingen uit die tijd en later. Zo was er ooit een Romeins dorp gesitueerd. En Harelbeke komt aan bod in tal van verhalen en overleveringen die meestal eeuwenoud zijn.

Peter Benoit

Op 17 augustus 1834 werd in Harelbeke Peter Benoit geboren, de muzikant en componist die zijn volk leerde zingen. Hij zette zich in om zoveel mogelijk mensen met muziek te laten kennismaken, wat zeker gelukt is.

Landbouw

Hoewel de industrie na de installatie van de spoorlijn Kortrijk-Gent (met een halte in Harelbeke) sinds 1839 voet aan grond kreeg, bleef Harelbeke toch vooral een landbouwgemeente. Er werd vlas geweven en gesponnen, doch later werden vooral de steenbakkers van Harelbeke bekend, tot in Frankrijk zelfs. Snuiftabak werd er ook verwerkt.

De Gavers

Op 1 januari 1977 werd Harelbeke gefusioneerd met (deelgemeentes) Bavikhove en Hulste. Het is ook verbroederd met het Duitse Kinheim en het Namibische Eenhana.

Natuurliefhebbers kennen zonder twijfel De Gavers, een uitgestrekt natuurgebied met grote waterplas en omliggende bossen, wandel- en fietspaden.

En meer ...

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Harelbeke? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Harelbeke.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok