Hoe (duur) is het om te wonen in Haacht?
haacht.jpg

Tot ver buiten Vlaanderen is Haacht bekend door de brouwerij die haar naam draagt. Toch ligt de brouwerij niet op het grondgebied van Haacht, wel op die van buurgemeente Boortmeerbeek. Hoe dan ook zetten wij hieronder Haacht in de kijker, een gemeente met toekomst, zeggen ze zelf.

Haacht maakt deel uit van het Dijleland en van de Brabantse Kempen. Sinds de fusie in 1977 bestaat de gemeente uit de deelgemeenten Haacht, Wespelaar en Tildonk en de gehuchten Wakkerzeel en Kelfs.

De naam "Hacht" werd voor het eerst gebruikt in een document uit de eerste helft van de 12de eeuw, verwijzend naar een plaats waar veel hagen groeiden. In het plaatselijk dialect wordt dat trouwens "Hoght".

Wit goud

Haacht is ook gemeente van het witte goud. En dat verwijst zowel naar witloof, als naar asperges én bier, niet van brouwerij Haacht, wél van hoevebrouwerij Hof Ten Dormaal, die ondermeer een Wit Goud Witloofbier in hun gamma heeft, gemaakt met witloofwortel. Zeker het proberen waard!

En meer ...

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Haacht? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia.org / Haacht.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok