Hoe (duur) is het om te wonen in Diepenbeek?
diepenbeek.jpg

De Limburgse gemeente Diepenbeek is omringd door de steden Hasselt, Genk en Bilzen. Het is makkelijk bereikbaar én nog erg groen, met plaats voor tal van natuurgebieden. Even kennismaken ...

Anno 1092 werd Diepenbeek voor het eerst vermeld, als Tidebachen, de beek van Teudo. De gemeente ligt op de zuidwestelijke uitloper van het Kempisch Plateau en wordt doorsneden door vele naar de Demer aflopende beken. 

Je vindt er ook tal van vijvers, die ontstaan zijn door turfwinning en de delving van ijzerzandsteen. Hierdoor is een typisch wijerlandschap ontstaan, dat best aantrekkelijk is voor toeristen en dagjesmensen. Ook bijzondere fauna vindt zijn gading in deze omgeving, zoals de boomkikker, de roerdomp en het woudaapje.

Wijken en gehuchten

Diepenbeek profileert zich de laatste jaren steeds meer als onderdeel van Haspengouw sinds het toetrad tot Toerisme Haspengouw. Het is een residentiële gemeente gelegen tussen de drukke centra Hasselt en Genk, in het noorden doorsneden door het Albertkanaal, in het zuiden door de autoweg E313 Antwerpen-Luik.

Deelgemeentes kent Diepenbeek niet, doch er zijn wel heel wat wijken en gehuchten: Lutselus, Rozendaal, Piannesberg, Dorpheide, Rooierheide, Bijenberg, Pampert, Reitje, Keizel, Zwartveld en het Crijt.

Diepenbeek in beeld

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Diepenbeek? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) - Bron: Wikipedia / Diepenbeek.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok