Hoe (duur) is het om te wonen in Destelbergen?
destelbergen.jpg

‘Dicht bij alles’, luidt het motto van Destelbergen. Dan kan je de stad Gent als ‘alles’ beschouwen, want de gemeente ligt er net ten oosten van, met de A14/E17-autosnelweg er dwars door. Hoe (duur) het er is om te wonen, dat ontdek je hieronder ...

Reeds van in het mesolithicum (ca. 10.000 tot ca. 5.000 v. Chr.) wonen er mensen in en rond Destelbergen. Getuige daarvan zijn de talrijke archeologische opgravingen. En ook de vroegere gemeentenaam “Thesle” gaat al eeuwen mee, verwijzend naar de inmiddels grotendeels genivelleerde zandheuvels in het centrum van de gemeente. Vandaar trouwens ook de naam Destel-BERGEN.

In 962 werd Destelbergen aan de Sint-Pietersabdij van Gent geschonken en ze zou in het bezit van de abdij blijven tot op het einde van het Ancien Régime (anno 1789). De overgebleven kastelen zijn daar nog een overblijfsel van. Doordat Destelbergen en Heusden deel uitmaakten van de verdedigingsgordel rond Gent werden zij tal van keren geplunderd.

Groei

Moeilijk te geloven, maar in 1794 telde Destelbergen slechts 2.250 inwoners. In 1801 waren dat er nog steeds maar 2.454, in 1862 zo’n 5.200. Sinds 1 januari 1977 werden Destelbergen en Heusden samengevoegd tot één gemeente en vandaag tellen zij samen zo’n 17.799 inwoners!

Sindsdien is de gemeente vooral geëvolueerd tot een woongemeente, al bleef het landelijk karakter - mede door de aanwezigheid van de vele kasteelparken - nog in grote mate bewaard.

Wat je nog moet weten over Destelbergen

Vind een woning in ...

Op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond in Destelbergen? Hebbes.be helpt je graag op weg ...(kv) - Infographic: (as) – Bron: Wikipedia / Destelbergen.be

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok