Google Home, digitale woonkamer assistent: de voor- én nadelen
google-home.jpg

Google is onmisbaar. Het is de nummer één zoekmachine van het internet. Toch blijft het jammer dat je constant je telefoon of computer in de aanslag moet hebben om er toegang tot te krijgen. Tenzij je Google Home gebruikt.

Wat?

Google heeft een apparaat ontwikkeld dat je centraal in de woonkamer kunt zetten en vervolgens fungeert als digitale assistent. De slimme luidspreker is uitgerust met wifi en stembesturing en wordt aangedreven door Google Assistant. Dat wil zeggen dat het toestel vragen kan beantwoorden en commando’s kan uitvoeren.

Een paar van de meest praktische en alledaagse functies zijn: alarm, rekenmachine, woordenboek, Google zoeken, radio, vertaling, het verkeer en het nieuws. Het is zelfs mogelijk om een taxi te bellen, je favoriete serie af te spelen of je intelligente verlichting te besturen.

De voordelen?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het apparaat erg veel mogelijkheden biedt. Een andere troef is dat Google Home toegang heeft tot apps zoals YouTube, Spotify, Netflix en nog veel meer.

Google Home ziet er ook helemaal niet verkeerd uit. Het toestel is compact en is beschikbaar in een rits fraaie kleuren. Met een prijskaartje van 129 dollar - oftewel 123 euro - is het apparaat ook nog eens erg betaalbaar.

De nadelen?

Helaas heeft Google Home tot op heden maar een klein aantal merken waarbij de smart functies werken om bijvoorbeeld de lichten en thermostaat te bedienen. Google heeft wel laten weten dat het aantal partners snel zal groeien. Jammer genoeg is het apparaat ook nog niet beschikbaar in Europa. Nog even wachten dus.

(em)

Label: Technieken

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok