Getest: het intelligente deurslot Nuki Smart Lock
nuki-lock.jpg

We vinden het vanzelfsprekend dat de deur van onze wagen met één druk op de knop opent, maar anderzijds stoppen we wel nog altijd een sleutel in onze voordeur. De oplossing? Nuki Smart Lock. Wij kregen een testexemplaar en gingen aan de slag.

Nuki Smart Lock (229 euro) is een elektronisch deurslot dat op nagenoeg elk cilinderslot past. (De installatievereisten?) Zodra je het slot geïnstalleerd hebt, kun je de voordeur met een swipe op je smartphone openen.

In combinatie met de Nuki Bridge (99 euro apart of 299 euro in pakket met Nuki Smart Lock) is het zelfs mogelijk om de deur vanop afstand te openen voor je huishoudhulp of babysit. Klinkt zalig, toch? Wij mochten het toestel gedurende enkele weken testen.

Installatie is kinderspel

Boren in je voordeur? Helemaal niet! Je plaatst het Nuki Smart Lock simpelweg over het bestaande slot. In amper vijf minuten is de klus geklaard. Je vindt in de doos twee bevestigingsplaatjes. Afhankelijk van de dikte van je cilinderslot gebruik je plaatje A of plaatje B.

Met behulp van de bijgeleverde obus-sleutel draai je het slot vast. Vervolgens stop je de sleutel in het slot en daarna klik je het slimme slot op het bevestigingsplaatje. Installeer nog snel even de Nuki-app op je smartphone en volg de wizard om je telefoon en slot met elkaar te verbinden.

Gebruiksvriendelijk

De app is ontzettend gebruiksvriendelijk. Om je deur te ontgrendelen of af te sluiten, volstaat het om te swipen op je smartphone. Heb je een smartwatch? Dan kan het zelfs via de pols. Via de knop op de deur kan het eveneens. Nog handiger is Auto Unlock. Deze functie laat toe om je deur automatisch te openen zodat je in de buurt bent.

Extra toegangsrechten

Een andere interessante functie is dat je ook andere gebruikers – familieleden, goede vrienden of huishoudhulpen – toegang kunt verlenen met Nuki Bridge. Zowel periodiek als eenmalig. Desgewenst is het zelfs mogelijk om een logboek bij te houden en alles netjes te laten registreren.

Veilig?

Wij hadden een behoorlijk veilig gevoel over het slot. Ten eerste omdat Nuki Smart Lock niet zichtbaar is, je installeert het immers aan de binnenkant van de deur. Ten tweede claimen de makers dat ze een slimme end-to-end versleuteling gebruiken en op die manier veiligheid garanderen.

Conclusie

Nuki Smart Lock went ontzettend snel. Het slot oogt fraai en lijkt veilig. De gebruiksvriendelijkheid is de grootste troef. Let wel, het is met een prijskaartje van 229 euro (of 299 euro mét Bridge) geen impulsaankoop.

(em)

Label: Technieken

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok