Gekker dan deze 7 huizen zal je niet vinden
gekker.jpg

Gek of geniaal? Heel wat architecten kregen het eerste etiket en ontvingen pas na hun dood erkenning. Een huis aanpassen aan de waterval in de omgeving, zoals Frank Lloyd Wright? Of knotsgekke huizen en openbare gebouwen die na decennia nog niet helemaal afgewerkt zijn, zoals Antoni Gaudi? Allemaal gekke ideeën waar bezoekers snel dol op werden.

Ook op kleine schaal halen mensen de gekste stoten uit. Wat dacht je hiervan?

1. Zijn volwassenen geen grote kinderen?

Bouwde je als kleine schelm al een boomhut? Deze huiseigenaar perfectioneerde zijn bouwtechnieken en herhaalde dat kunstje in groot formaat. (Zie de foto hierboven.) De levensverwachting van de boom is onbekend.

2. Een blokkendoos voor gevorderden

Ken je de Rubik’s Cube nog? Sommigen losten hem op in een handomdraai, anderen gaven na uren proberen vruchteloos op. In Rotterdam wonen mensen echt in Kubuswoningen; je kan er zelfs eentje bezoeken. (Zie de foto hieronder, links.) Deze huiseigenaar was iets minder handig! (Zie de foto hieronder, rechts.)

3. Visueel verbluffende entree

In de reeks ‘boomhutten voor gevorderden’ gingen enkele Zweden aan de slag. Het resultaat? Een verblijf dat speelt met zijn omgeving(Zie de foto hieronder.)  Binnenin heerlijk cosy, aan de buitenzijde moet je al goed kijken om te zien dat er een kubus in de bomen hangt.

4. Beestig wonen

Sommige ouders gaan wel erg ver om hun kinderen sprookjes aan te leren. Er bestaan huizen in allerlei vormen, maar deze eigenaar liet zich inspireren door de walvis uit Moby Dick, inclusief ingang via de bek van het dier.

5. Bespaar op gevelstenen

Optimaal gebruik maken van je omgeving en de isolerende werking van natuursteen. Zo kan je dit buitenverblijf gerust omschrijven. Jammer genoeg wekt het erg veel belangstelling op bij wandelaars. Bye bye rust!

6. De Titanic achterna

Een visser die na zijn pensioen aan land gaat leven? We dachten van niet! Deze eigenaar kon niet aarden in een gewone woning en combineerde zijn natuurlijke habitat tot een heel nieuw concept(Zie de foto hieronder, links.)

7. Spelen met de zwaartekracht

Naar de indeling van sommige huizen kan je alleen maar raden. Voor een heel gezin is dit project aan de kleine kant, als buitenverblijf voor een koppel zijn een keukentje, slaapverdieping en sanitair deel in de nok, bereikbaar met een ladder, nipt te doen. (Zie de foto hierboven, rechts.)

(sdc) - Bron: Raineandhornebusinessbrokersvictoria.com / Houselogic.com / Pinterest.com

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok