FOTO’S: Voor wie iets zotter wil wonen
zotter.jpg

Mag het tijdens het weekend al eens een beetje ‘extra’ zijn? Nu zijn we geen hokjesdenkers, maar deze 6 vakantieverblijven in Zuid-Korea vallen voor ons toch wel onder de categorie ‘speciaal’.

De clusterwoning bestaat uit 6 woonunits en maakt deel uit van Rock It Suda, de naam van het domein dat werd ontworpen voor de bassist van een Koreaanse rockgroep. Het domein bestaat deels uit een natuurretraite en deels uit de speciale rock’n’roll fantasiewoning en werd ontworpen door de Koreaanse architect Moon Hoon.

De extravagante woning ligt aan de rand van een afgezonderd mijnstadje, Jeongseon, en grenst aan een bergketen en rustig bos. Het werd gebouwd op een laag plateau dat deel uitmaakt van een opgedroogde rivierbedding. Elk huis heeft een eigen kenmerkende vorm, kleur en stijl.

Buiten

Het middelste huis heeft zelfs theatrale Viking- of stierenhoorns op de zijgevels. De andere vallen vooral op door hun geometrische vorm.

Binnen

Vond je de buitenkant al opvallend dan val je zeker achterover van de binnenkant. De ontwerper schuwde eclectische interieurideeën alvast niet en koos voor intense kleuren en opvallende kleurencombinaties. Fel Ferrari rood, neon en Barbie roos, elektrisch en Spaans blauw, geel/goud, veel zwart en wit, en verschillende ruitjespatronen.

Let vooral ook op de diamantvormige en speakervormige ramen in de slaapkamer. Moon Hoon is dan ook een fan van driedimensionale architecturale ervaringen en wat hij ‘action architecture’ noemt. Voor hem moet een vakantiewoning niet alleen een vlucht uit de stad zijn, maar uit de realiteit. Een weekendwoning is voor hem een ontsnapping uit het gewone en naar een plek vol fantasie. Een idee dat zeker vorm neemt met Rock It Suda, zowel een woning als een surrealistische beleving, waar elke kamer al zotter is dan de andere.

Of je er een kalme nacht tegemoet gaat en uitgerust terug zal komen van je weekend weg, weten we niet, maar een nachtje in deze huizen verblijven zal alvast een interessante ervaring worden.

(sjv) - Bron & foto’s: Dwell.com

Bekijk meer foto's van deze bijzondere woonst ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok