Een neergestorte UFO? Nee, 't is een Griekse villa
griek.jpg

Een vakantie tussen de olijfbomen? Villa Ypsilon – toepasselijke naam gezien de vorm – vormt de perfecte vakantiesetting en lijkt de ultieme plek om even te ontsnappen van de realiteit.

Met zowel uitzicht op de Griekse blauwe Finikounda baai, de groene heuvels en olijfbomen, lijkt deze plek ideaal om een Griekse vakantie te ervaren. Je kan genieten van privacy in de verschillende binnenplaatsen en terrassen die door de aparte vorm (de letter ‘y’) van het huis worden gecreëerd.

Zo zijn er gezellige verborgen zitplekken en een zwembad, waaruit je zicht hebt op de nabije eilanden (Schiza en Sapientza). Maar je kan ook op het natuurlijke dak gaan staan om je even koning van Griekenland te wanen of op het dak gaan liggen om te zonnebaden en de blauwe hemel te bewonderen.

Geen bunker

Niet alleen de grote, opvallende structuur is noemenswaardig. Het zit ‘m ook in de details. Let vooral op de kleine, op maat gemaakte ramen die toch nog genoeg licht binnenlaten, voor verkoeling zorgen in plaats van de hitte binnen te laten, en voor een speciaal, speels element in de anders logge, betonnen structuur zorgen.

Want hoewel het een betonnen gebouw is, kan je het geen bunkergehalte verwijten. De zuidelijke living kijkt eveneens uit op het zwembad door een op maat gemaakt raam dat als een oog in de golvende gevel zicht geeft op de wijde omgeving en de eilanden. Het hoge akoestische plafond van de living en de wandsystemen zijn ingenieus en brengen het interieur tot leven.

Droom jij al van de Griekse zon? Een aparte vakantie-ervaring gegarandeerd.

(sjv) - Bron: Dwell.com

Bekijk hieronder meer foto's van deze futuristische villa ...

Label: Bouwmethodes

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok