Een inloopdouche in je badkamer: de voor- en nadelen
inloopdouche.jpg

Inloopdouches winnen de laatste jaren aan populariteit. Er worden steeds minder douchecabines of zelfs baden geplaatst in nieuwe badkamers. Maar hoe komt dit precies? Heeft een inloopdouche echt alleen maar voordelen of zijn er toch ook enkele minpuntjes?

Een inloopdouche oogt mooi en luxueus, zeker in grote badkamers. Bovendien heb je extra veel ruimte om te douchen! Zo stoot je minder vaak tegen de douchewand als je je haar inzeept. Het lijkt dus alsof een inloopdouche alleen maar voordelen heeft, maar er zijn toch ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden vooraleer je er eenn installeert in je badkamer. Wij zetten de pro’s en contra’s op een rij.

Voordelen van een inloopdouche

  • Met een inloopdouche heb je geen randen onderaan, waardoor er minder kans is om te struikelen. Dit is vooral ook een heel wat veiliger voor kinderen en rolstoelpatiënten.
  • Inloopdouches zijn makkelijk te onderhouden omdat er weinig hoekjes en kantjes zijn waar kalk zich kan vastzetten. Zeker een douchebak in één stuk is zeer onderhoudsvriendelijk.
  • Een inloopdouche oogt modern en is een upgrade voor elke badkamer.
  • Je douche en badkamer vormen één geheel waardoor je geen plotse temperatuursverschillen voelt wanneer je uit de douche stapt. Dit maakt het droogmoment een stuk aangenamer.

Nadelen van een inloopdouche

  • Slipgevaar is één van de grootste nadelen aan inloppdouches. Tegenwoordig bestaan er al wel tegels en douchebakken met een antisliplaag. We raden aan om hier zeker voor te kiezen.
  • Zorg voor een sifon die voldoende water per seconde kan afvoeren. Inloopdouches hebben namelijk vaak het probleem dat water niet snel genoeg kan aflopen.
  • Een inloopdouche is moeilijker te installeren als je tegelvloer en/of dekvloer er al liggen. In dat geval zal er breekwerk aan te pas komen.
  • Omdat een inloopdouche gelijk moet lopen met de vloer, moet je nagaan of de afvoerbuis zeker onder de grond kan zitten. Indien dit niet het geval is ga je je douche toch net iets hoger moeten plaatsen.

(kc)

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok