Een gezellige woonkamer in 5 stappen
gezellig.jpg

Je thuis is waar je tot rust komt, en je gejaagde leven even vergeet. Dat klinkt allemaal goed, maar hoe tover je een lege woonkamer om tot de plek waar je samen met familie en vrienden uren praat, lacht en geniet? Het antwoord is eenvoudig: als jij je kamer goed aanvoelt, dan voelt iedereen zich er goed in.

1. Een logische indeling

Neem de tijd om je woonkamer te leren kennen: welke vorm en afmetingen heeft hij en hoeveel zones kan je erin creëren? Een plattegrond op schaal helpt je. Ga op zoek naar de extra troeven voor je interieur, zoals een groot raam met goede lichtinval of een gezellige open haard.

2. Focus op één plek

Elke woonkamer heeft een plek waar je onbewust naartoe wandelt vanuit de inkomhal of de keuken. Dat is het zwaartepunt van je kamer. Daar komt je belangrijkste meubel: de zitbank. Zorg voor een uitnodigende zetel: een groot, stevig en gezellig model waarin iedereen zich welkom voelt. Vanuit die zetel wil je ook maar één focuspunt: het raam, de televisie of de open haard. Drie rechthoeken die om aandacht vragen zijn er twee te veel.

3. Nog méér focus

In een zithoek blijft iedereen aan de praat. Da’s logisch: als je een gezellige salonkamer bekijkt, dan lijkt het alsof de meubels met elkaar praten. Jij en je gasten volgen gewoon die opstelling. Zet daarom een salontafel in het midden van je zetels: op een laag model komen een inspirerend boek, lekkere hapjes en sappige roddels.

4. Simuleer beweging

Kleine ingrepen verhogen de gezelligheid: kleurrijke kussens en een zachte plaid halen je bezoekers naar je zetels, een tapijt bakent subtiel de zitruimte af. Het zorgt ervoor dat je gasten niet op de tegel- of parketvloer blijven staan maar mee op je stoffen eiland stappen. Zet je zetel ook tien centimeter van de muur af; dan trekt hij nog meer aan.

5. Een duidelijk lichtplan

Goede algemene verlichting is een must. Voeg er enkele spots aan toe voor speelse accenten en plaats een booglamp of een mooie hangarmatuur centraal boven je zitruimte. Die ondersteunt de gezelligheid en creëert een cocon van licht rond je zetels. Bovendien vind je zo moeiteloos de weg terug naar je zitbank met die drankjes die je voor je gasten ging halen.

(sec) - Bron: Houzz.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok