Dit zijn de minst veilige landen ter wereld
venezuela.jpg

In de top drie van veiligste landen ter wereld pronken Singapore, Oezbekistan en IJsland. Aan het andere uiteinde van de lijst vinden we Venezuela terug als het meest onveilige land ter wereld.

Uit navraag door Gallup bij 1.000 personen ouder dan 15 jaar in 135 verschillende landen blijkt dat Venezuela het minst veilige land ter wereld is. Verder blijkt ook dat je best goed oplet qua veiligheid als je naar Bolivië, Gabon, Zuid-Afrika, El Salvador of Liberia gaat.

Het is niet zo verrassend dat Venezuela op de laatste plaats staat. Ook in 2013 en 2015 kreeg het land al de titel van het meest onveilige land ter wereld toebedeeld.

Onveiligheidsgevoel

De voornaamste reden van het onveiligheidsgevoel bij de ondervraagden ligt bij het feit dat amper 14% vertrouwen heeft in de lokale politie van het land. En slechts 12% zou zich veilig voelen als ze ’s avonds of ’s nachts alleen naar huis moeten wandelen. Ook de indicatie van diefstal en geweld heeft een invloed.

Benieuwd of jouw volgende reisbestemming al dan niet veilig wordt bevonden door de ondervraagden? Zoek het op op deze interactieve kaart ...

Hoe lager de score bij een bepaald land, hoe hoger het onveiligheidsgevoel.

(kc) - Bron: Gallup.com

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok