Dit is het geheime appartement in de Eiffeltoren
eiffel.jpg

Ongetwijfeld heb jij al ooit - samen met nog ruim 243.376.000 andere mensen - de Eiffeltoren in Parijs beklommen. Hét monument van de Franse hoofdstad werd in 1887 gebouwd als toegang tot de Wereldtentoonstelling in 1889. Maar wist je dat er ook een ‘geheim’ appartement in gelokaliseerd is?

Ontwerper Gustave Eiffel richtte in zijn grootse toren een klein appartementje in, bedoeld als toevluchtsoord om er te rusten, na te denken en/of op nieuwe ideeën te komen.

Torenhoge bedragen

Een tijdje heeft hij het bestaan van zijn rustoord op de vierde etage - zo’n 285 meter boven de Champ du Mars - verborgen kunnen houden. Eenmaal bekend kreeg hij meteen van tal van rijke Parijse families torenhoge bedragen aangeboden om er een nachtje te mogen verblijven. Eiffel gaf echter niet toe en hield het appartement alleen voor zichzelf.

En ja, zelfs 93 jaar na zijn dood blijft het appartement nog voor heel wat mensen geheim, daar het slechts zeer sporadisch wordt geopend voor het grote publiek.

Inrichting

Toen Eiffel nog leefde stond de kleine flat naar verluidt bomvol houten meubels, inclusief een grote piano. De muren waren bekleed met kleurrijk patronen behang. En er was ook een (voor die tijd) uiterst high-tech uitgerust klein laboratorium aanwezig.

Veel plaats had je er sowieso niet. Een fantastisch uitzicht over de Franse lichtstad Parijs echter wél.

(kv) - Bron: Roomed.nl / Housebeautiful.com

Bekijk hieronder nog meer foto's ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok