Dit dorp is volledig zelfvoorzienend
dorp.jpg

De Deense studio EFFEKT maakte met RegGen Villages een volledig zelfvoorziend dorp. Dit project is niet alleen zelfvoorziend, maar verbindt mensen op een knappe manier weer met de natuur.

De bouw van de eerste pilot start deze zomer, en zal in de herfst van 2017 afgewerkt zijn. Waar naartoe? Naar onze noorderburen, in het Nederlandse Almere.

Vandaag heeft onze planeet heel wat te slikken. Transport, vervuilende landbouw, ontbossing, watercrisissen … Steeds meer mensen beseffen dat het tijd wordt om daar iets aan te doen. RegGen Villages biedt een antwoord: een gemeenschap van gebouwen die zelf hun eigen voedsel en energie produceren.

Hoe dat juist in elkaar zit

Elke gemeenschap wordt gevormd door een aantal gebouwen die omgeven worden door serres. Zo wordt ruimte gecreëerd voor gezinnen om zelf fruit en groenten – en zelfs vissen – te kweken en water te recycleren.

Er worden ook duurzame energietechnologieën geinstalleerd, waardoor ze zelf hun eigen elektriciteit opwekken.

Hoe mooi dat is

De technologie bestaat al, we moeten het alleen toepassen in de hedendaagse architectuur. “Nu is het moment om wonen te herdefiniëren voor de volgende 3 miljard mensen die onze planeet zullen bewonen”, aldus James Ehrlich, een van de bezielers van het project.

(sdc) - Dezeen.com / Inhabitat.com / Hetkanwel.net / Effekt.dk

Laat je gerust inspireren door onderstaande sfeerbeelden ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok