Deze woningen staan volledig in het teken van de kinderen
kids.jpg

Wie zijn of haar kinderen het interieur laat kiezen, kan wel eens bedrogen uitkomen. Krijg je bij het idee alleen al visioenen van glijbanen op de meest onpraktische plaatsen, flikkerlichten die je uit je slaap gaan houden en muurgrote eenhoornstickers in de inkomhal? Wees dan gerust dat het ook anders kan… en dat je misschien het kind in jezelf er ook een groot plezier mee doet.

Een kindvriendelijk interieur dat je kroost aanmoedigt om creatief en nieuwsgierig te zijn, dat hen aanmoedigt om op ontdekkingstocht te gaan en eigenlijk simpelweg leuk is… kan dat ook geschikt zijn voor volwassenen of moet dat meteen uitmonden in een design nachtmerrie?

Deze interieurs doen je je eigen kindertijd vergeten en een hele nieuwe beleven.

Een boomhut in de ruimte?

Deze toffe oom uit Chicago wou zijn neefje en nichtje overtuigen om meer langs te komen en besloot zijn twee appartementen om te bouwen tot een triplex en een gesofisticeerd speelparadijs. Zelf droomde hij van een raketkamer, een indoor boomhut en elektrische treintraject dat over het plafond liep… Maar hij besloot om de uitvoering ervan uit te besteden om er toch een elegante twist aan te geven, zodat het niet te veel op een circus zou beginnen lijken.

Missie geslaagd. Studio Gild en Perimeter Architects combineerden zijn ideeën in een complexe, maar toffe kinderwereld, waar het ook voor volwassenen aangenaam vertoeven is. Ze voegden zelfs wat netten toe die als loungehangmat en klimmiddel kunnen dienen. 

De raketkamer werd een cockpit met allerlei knopjes, lichtjes en hendels: interactief, entertainend en leerrijk. Ook de boomhut kreeg een plaats en de binnenkant werd bedekt met krijtbordverf, zodat er naar alle lust gekribbeld en getekend kan worden. Zelfs de elektrische trein kreeg een plek en rijdt over van het plafond hangende rails.

Elegante kleuren en behangpapier, stijlvolle meubels en duurzame, mooie materialen, gecombineerd met een modern design maken het geheel ook geschikt voor een volwassen bachelor. Een typische ‘bachelor pad’ is het niet, maar aangezien de ambitieuze oom ondertussen getrouwd is en zijn vrouw ook jonge nichtjes heeft, is het de ideale plek om de kinderen te laten spelen, terwijl de volwassenen rustig een filmpje in de zetel kunnen kijken

Want ja, er is ook een cinema op de eerste verdieping van de triplex. En ook eentje op het dak, waar er ook een miniatuurgolfbaan is. Want waarom ook niet.

Tom & Jerry

Loungenetten worden trouwens wel vaker ingezet in elegante kinderparadijzen. Zo vind je ze talrijk terug in Jerry House. Jerry House is een ontwerp van architectenbureau Onion uit Bangkok. Zij wilden een huis bedenken waar Tom en Jerry uit de Hanna Barbera tekenfilms zich thuis zouden voelen.

Ze vertrokken vanuit het idee van een groot stuk kaas. Met allerlei gaten en doorgangen die doen denken aan muizengaten. Ze dachten vooral vanuit het perspectief van Jerry, die overal ontsnappingsroutes zou willen, dus ze ontwierpen de kamers en gangen zo dat er geen doodlopende punten zouden zijn.

Er hangen doorheen het huis netten, met hier en daar gaten waardoor naar andere verdiepingen kan geklommen worden via metalen ladders. En op de derde verdieping, waar de kinderkamers zijn, loopt een tunnel die de kinderen kunnen gebruiken als verstopplaats of om naar hun bed te kruipen.

De ontwerpers kozen voor voornamelijk witte muren en plafonds om het geheel elegant en tegelijk een beetje surrealistisch te houden. Mosterdgele, lichtpaarse, lichtgroene, en blauwe verftinten werden gebruikt om de verschillende zones aan te duiden (vooral in de slaapkamers), zodat niemand verloren kruipt.

Het resultaat is een licht en speels kinderprethuis, waar het als volwassene evengoed leuk vertoeven is. Wij worden alvast graag uitgenodigd.

(sjv) - Bron: Dwell.com

Bekijk hieronder meer foto’s van deze kindvriendelijke woningen ...

Vind meteen het pand van je dromen

Geen locatie gevonden!
searchZoeken

Meer dan 60.000 panden op Hebbes!

Dit interesseert u misschien ook:
Geef je browser toestemming om je huidige locatie te gebruiken.
Ok
Type pand
Ok
Opties
Ok